Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Παιδιά,τα μεγάλα θύματα

Το φάντασμα της φτώχειας κλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο να αντιμετωπίσουν και στα σχολεία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μαθητές λόγω ασιτίας λιποθυμούσαν στις αίθουσες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν τη χρονιά 2015-2016 στα 247 σχολεία υλοποίησης του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής του Ινστιτούτου Prolepsis, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές - ο συνολικός αριθμός ήταν 20.528 - που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ ένας στους τέσσερις βίωνε επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας.

Οπως αναφέρουν από το Ινστιτούτο, το μέγεθος της επισιτιστικής ανάγκης διαφαίνεται και από τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν την περσινή χρονιά από σχολεία από όλη την Ελλάδα για ένταξη στο Πρόγραμμα Διατροφής: Συνολικά 2.100 σχολεία, που αντιστοιχούν σε περίπου 260.000 μαθητές, δηλαδή στο 19% των μαθητών της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση των στοιχείων, το 42% των παιδιών δεν είχε φυσιολογικό βάρος και το 9% καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Επιπλέον, 33% των οικογενειών έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, ενώ σχεδόν 7 στις 10 περιπτώσεις τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν είχε εισόδημα. Καταγράφηκε κι ένα 15% των οικογενειών που δεν είχε καμία πηγή εισοδήματος, με κάποιες από αυτές για περισσότερο από μία εβδομάδα να μην έχουν ρεύμα στο σπίτι.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου