Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Φεστιβάλ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Νεάπολη

"Ευκαιρία για το περιβάλλον, πρόκληση για την εκπαίδευση". Αυτό αποτελεί το κύριο μήνυμα του φεστιβάλ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται μέχρι και αύριο στο κλειστό δημοτικό θέατρο Νεάπολης, γνωστοποιώντας ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί πρωταρχικό τομέα δράσης που προσφέρει σύγχρονα εργαλεία γνώσης και εξασφαλίζει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα μέσω της συγκεκριμένης οδού, προβάλλει όλες εκείνες τις δεξιότητες, τις τάσεις και τις αξίες για την συγκρότηση μιας περιβαλλοντικής συνείδησης.

"Έτσι αναπτύσσεται η διάθεση να ξεπεραστεί ο εφησυχασμός στην πεποίθηση περί ανεξάντλητων πόρων, αναδεικνύονται δράσεις που αποδεικνύουν τους ενεργούς πολίτες του μέλλοντος, των ανθρώπων που αγωνιούν για τα απόβλητα, τα απορρίμματα, τη λειψυδρία, τις κλιματικές αλλαγές την μαζική χρήση φυτοφαρμάκων, την γενίκευση της κακής διατροφής και την απόλυτη ταύτιση της ευζωίας με την υλική υπεραφθονία", αναφέρει η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μιχελάκη, που εξήρε την προσπάθεια των μαθητών γυμνασίου από 30 σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης που παρουσίασαν εργασίες σχετικά με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική αγωγή.

"Έγινε πολύ μεγάλη και καλή δουλειά από όλα τα παιδιά που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν πάνω σε αυτό τον τομέα. Τα παιδιά αυτά αφυπνίστηκαν, ενημερώθηκαν και ανακάλυψαν νέα πράγματα. Απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον δήμο Νεάπολης - Συκεών που για μια ακόμη φορά διευκολύνει τις ιδέες μας να γίνουν πραγματικότητα, τις δράσεις να εμφανίζονται οργανωμένες, χωρίς απώλειες σε στόχους, αποφάσεις και αλλαγές, ώστε ο απολογισμός να είναι ικανοποιητικός και ο ισολογισμός να βγάζει κερδισμένους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές".

Αξιοσημείωτο είναι ότι την περιβαλλοντική συνείδηση οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου την έδειξαν περιθάλποντας αδέσποτα σκυλιά στη Σίνδο, έχοντας μάλιστα, υιοθετήσει ένα χαριτωμένο σκύλο στον αύλειο χώρο του σχολείου, καθώς του έκαναν σπιτάκι, ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

"Είμαστε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και οι μαθητές θέλησαν να δείξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση βοηθώντας αδέσποτα σκυλιά. Παράλληλα, κάναμε λαχειοφόρες κληρώσεις προκειμένου να βρεθούν χρήματα για τα κτηνιατρικά υλικά, για τους κτηνιάτρους, για τη σίτιση, αλλά και άλλων αναγκών", ανέφερε η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου Αντιγόνη Σαββίδου.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου