Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

«Ναι» στην ευθανασία, αλλά «όχι τώρα», λέει βελγίδα παραολυμπιονίκης

Ναι στην ευθανασία, αλλά όχι ακόμη, λέει η βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαριέκε Βερβούρτ, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα στον Τύπο, που την ήθελαν να βάζει τέλος στη ζωή της αμέσως μετά τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. 

«Απολαμβάνω ακόμη κάθε μικρή στιγμή», δήλωσε η Βερβούρτ, η οποία κέρδισε το Σάββατο αργυρό μετάλλιο στα 400 μ. με αμαξίδιο (Τ51/52). «Όταν έρθει η στιγμή που οι κακές μέρες θα είναι περισσότερες από τις καλές, τότε έχω τα χαρτιά που έχω υπογράψει για την ευθανασία. Δεν έχει έρθει ωστόσο εκείνη η στιγμή», τόνισε τη Δευτέρα. 

Η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη εφόσον ο ασθενής πάσχει από ανίατη αρρώστια σε τελευταίο στάδιο και υποφέρει. Η 37χρονη αθλήτρια πάσχει από μία εκφυλιστική νόσο των μυών, η οποία προκαλεί αφόρητο πόνο και παράλυση στα πόδια. 

Η Βερβούρτ διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο όταν ήταν 14 ετών. Έκτοτε, όπως λέει η ίδια, η ζωή της ήταν μία συνεχής μάχη. 

Το πάθος της για τον αθλητισμό της έδωσε δύναμη να συνεχίσει τη ζωή της και να διαγράψει μία λαμπρή πορεία κερδίζοντας ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο (στα 100 μ. και στα 200 μ.) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 

Με το αργυρό μετάλλιο ωστόσο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο αποφάσισε να κλείσει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της. 

Αν και η ικανοποίηση ενός μεταλλίου είναι τεράστια, εξηγεί, υπάρχει και η άλλη πλευρά του μεταλλίου, του σκληρού και επώδυνου προγράμματος προπόνησης.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου