Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Βυθισμένα στη δυστυχία ζουν 13 χιλιάδες κορίτσια στην Ουαλλία

Χιλιάδες κορίτσια στην Ουαλλία ζουν βυθισμένα στη δυστυχία, ενώ πολλά δεν είναι ικανοποιημένα με την εμφάνισή τους αναφέρει έκθεση μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που είδε χθες τα φώτα της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η ετήσια έκθεση της Εταιρείας Προστασίας των Παιδιών, που αξιολογεί τα επίπεδα ευτυχίας και ευδαιμονίας των παιδιών, διαπιστώνει ότι 13.000 κορίτσια στην Ουαλλία, ηλικίας από δέκα μέχρι δεκαπέντε ετών, το ένα ανά επτά, δεν νιώθουν ευτυχισμένα από τη ζωή τους. Περισσότερο από το ένα τρίτο των κοριτσιών υποστηρίζει ότι δεν νιώθει ικανοποιημένο από την εμφάνισή του. Η οργάνωση, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζει ότι η κατάσταση που καταγράφεται προκαλεί πραγματική ανησυχία, καθώς, όπως διαπιστώνεται, οι νέοι άνθρωποι υποφέρουν αντί να ακμάζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκρίσιμη είναι και η εικόνα που διαμορφώνεται για τη Βρετανία, καθώς 283.000 κορίτσια δεν είναι ευτυχισμένα με τη ζωή τους και 700.000 δεν είναι ικανοποιημένα με την εμφάνισή τους. Ο Μάθιου Ριντ, διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, επισημαίνει ότι είναι σαφές από τα συμπεράσματα της έρευνας ότι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η εικόνα που σχηματίστηκε είναι δυσχερέστερη από αυτήν προ πενταετίας, καθώς ο αριθμός των κοριτσιών που νιώθουν δυστυχισμένα έχει αυξηθεί κατά 21% και ο αριθμός των κοριτσιών που δεν είναι ικανοποιημένα με την εμφάνισή του έχει αυξηθεί κατά 8%. Αντιστοίχως, ο αριθμός των αγοριών, 10 έως 15 ετών, που νιώθουν δυστυχισμένα από τη ζωή τους παρέμεινε σταθερός (το ένα στα εννιά), ενώ το ποσοστό των αγοριών που δεν είναι ικανοποιημένα με την εμφάνισή τους προσεγγίζει το 20%. Επίσης, η μελέτη διαπίστωσε ότι ο συναισθηματικός εκφοβισμός, όπως είναι οι ύβρεις, στον οποίο συνήθως υποβάλλονταν τα κορίτσια ήταν πολύ συχνότερος από τον φυσικό εκφοβισμό (ξυλοδαρμός και άλλα) που συνήθως αντιμετώπιζαν τα αγόρια. Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι τα μισά από τα παιδιά, 10 έως 15 ετών, έπεσαν θύματα σχολικού εκφοβισμού μέσα στον τελευταίο μήνα.

Μια διαφορετική μελέτη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας υποδεικνύει ότι τα κορίτσια δαπανούν πολύ περισσότερες ώρες της ημέρας συνδεδεμένες με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου