Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Διεθνής διάκριση για την Ελληνογερμανική Αγωγή

Ένα ελληνικό σχολείο, την Ελληνογερμανική Αγωγή, βράβευσε το ευρωπαϊκό Δίκτυο EDEN, που ασχολείται με την ανάπτυξη στην εκπαίδευση, την ηλεκτρονική μάθηση και την προηγμένη έρευνα στο χώρο της δια βίου μάθησης.

Το Δίκτυο βράβευσε τρεις εκπαιδευτικούς φορείς από την Ευρώπη στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας, την Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας.

Το ίδιο σχολείο έχει συνεργασία πολλών ετών με το δίκτυο EDEN, με 16 διεθνή συνέδρια, 15 εκπαιδευτικά προγράμματα, 40 δημοσιευμένες εργασίες, 10 εκπαιδευτικά εργαστήρια και (πλέον) μία τιμητική διάκριση. 

Επόμενος στόχος της συνεργασίας αυτής όπως ανακοινώθηκε είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σχολικής Καινοτομίας.

Η βράβευση των τριών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Δικτύου EDEN που έγινε στη Βουδαπέστη από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου. Σ αυτό διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του. 

To Δίκτυο EDEN προωθεί την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης και της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης. Συνεργάζεται δε εντατικά με φορείς, οργανισμούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την έρευνα στους δυο αυτούς τομείς.

Μεταξύ αυτών μάλιστα, έχει συγκροτήσει ένα εξειδικευμένο Δίκτυο Ακαδημαϊκών και Επαγγελματιών («Network of Academics and Professionals») που προωθεί θέματα συνεργασίας στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης και της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της συμμετοχής στη διαμόρφωση σχετικών ευρωπαϊκών πολιτικών και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των μελών του.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου