Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Εθελοντική ποδηλατοδρομία για παιδιά με αναπηρία

Η στήριξη των παιδιών με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων που θα διατεθούν σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο στόχος της οργάνωσης Wheeling2help.

Η στήριξη των παιδιών με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων που θα διατεθούν σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο στόχος της νέας δράσης της οργάνωσης Wheeling2help.

Οι εθελοντές θα ξεκινήσουν από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της Παραολυμπιάδας του Ρίο και θα διασχίσουν έως τις 9 Οκτωβρίου όλη την Ελλάδα, ποδηλατώντας 1.700 χιλιόμετρα.

Σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως το Ηράκλειο, θα γίνουν εκδηλώσεις σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους συλλόγους που θα αφορούν τα αθλήματα, το περιβάλλον, την υγεία, δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης.

Μέσα από διαδικτυακή καμπάνια crowdfunding, η οποία θα είναι σε ισχύ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Wheeling2help, στόχος είναι να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για την αγορά των αμαξιδίων. Θα διατεθούν 5 αμαξίδια σε κάθε μια από τις 20 πόλεις.

Οι εθελοντές ποδηλάτες θα περάσουν από τη Θεσσαλονίκη στις 15 Σεπτεμβρίου και στην εκδήλωση που θα γίνει εκείνη την ημέρα θα δοθούν τα πέντε αμαξίδια σε συλλόγους και φορείς. 

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής συζητήθηκε στη συντονιστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, μπορούν να συμμετάσχουν φορείς, ιδιώτες, αλλά και ποδηλάτες, που θα πυκνώσουν τις τάξεις των εθελοντών για το τμήμα της διαδρομής στη Θεσσαλονίκη.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, έχει αναλάβει η εθελοντική ομάδα glovo-ethelon. 

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί στην Ελένη-Βασιλική Προβοπούλου, στο email thess@ethelon.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ via euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου