Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μια αγκαλιά για 46 παιδιά

Έκκληση στην τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τα 46 παιδιά του Θεραπευτηρίου Χρονιών Παθήσεων στην Κομοτηνή απευθύνει η Στέλλα Βογιατζή γραμματέας του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ. Άτομο με κινητικά προβλήματα η ίδια βρίσκεται ήδη στο πλευρό των παιδιών του Θεραπευτηρίου.

«Πραγματικά είμαι συγκλονισμένη. Υπάρχουν εγκαταστάσεις που είναι αναξιοποίητες» δηλώνει σημειώνοντας ότι θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν πάρα πολλοί εθελοντές, όπως θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο ατόμων τα οποία θα έρχονται δύο-τρεις φορές την εβδομάδα να προσέχουν αυτά τα παιδιά. «Να τα παίρνουν έστω και μια βόλτα, κάτω στην είσοδο του Ιδρύματος, να τα δείχνουν έστω και λίγο την αγάπη τους, κάτι που δεν γίνεται και είμαι λυπημένη γι’ αυτό.Υπάρχουν πολλοί Σύλλογοι στην Κομοτηνή που θα έπρεπε να κάνουν κάτι ».

Η Στέλλα Βογιατζή γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να έρχονται Σύλλογοι και εθελοντές στα Ιδρύματα να προσφέρουν την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους. «Ειδικά σ’ αυτά τα παιδιά τα οποία είναι παρατημένα από τους γονείς τους και την κοινωνία δυστυχώς» δηλώνει.

Παράλληλα, φέρνει ως παράδειγμα αδιαφορίας την μη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων λόγω και έλλειψης προσωπικού. «Δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα σταθούν διπλά στα παιδιά και θα τα βοηθήσουν να μάθουν να κάνουν κάποια πράγματα μόνα τους. «Το θεραπευτήριο πάσχει από προσωπικό» δηλώνει επισημαίνοντας με νόημα «4 άτομα για 46 παιδιά, ένας υπάλληλος για 15.»

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου