Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«11525 Μαζί για το Παιδί» – Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά

Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά η σημερινή. Από το 2009 λειτουργεί πανελλαδικά η γραμμή «11525 μαζί για το παιδί». Ετησίως δέχεται πάνω από 8000 τηλεφωνήματα από παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό την παροχή συμβουλών και την ψυχολογική τους στήριξη.

Το τηλεφωνικό κέντρο της γραμμής «115 -25 μαζί για το παιδί» κατακλύζεται τις τελευταίες ημέρες από τηλεφωνήματα μαθητών που δίνουν πανελλαδικές και των γονιών τους που ζητούν συμβουλές για το πως να διαχειριστούν το άγχος τους.

Ψυχολόγοι δίνουν συμβουλές και διαδικτυακά. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ολόκληρο ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο έγινε μέσω skype με την Ένωση Κυρίων Δράμας, για γυναίκες που τα παιδιά τους παρακολουθούσαν μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο.

Πάνω από 8.000 τηλεφωνήματα δέχεται ετησίως η γραμμή 115- 25, από παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.
Ειδικότερα οι έφηβοι μεταφέρουν από το παράπονο τους γιατί δεν τους αφήνουν οι γονείς τους να βγουν έξω με φίλους ή έναν τσακωμό που είχαν με αυτούς,….. έως και την οδύνη τους για την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου.

Οι καταγγελίες που γίνονται στη γραμμή, αφορούν κυρίως στην ψυχική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων και σε μικρότερο ποσοστό σεξουαλική τους παρενόχληση

Από Δευτέρα έως Παρασκευή ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από τις εννέα το πρωί έως τις 9 το βράδυ είναι πανέτοιμοι να βοηθήσουν όποιον τους χρειάζεται.
Η κλήση, από σταθερό τηλέφωνο του ΟΤΕ, ανεξαρτήτως διάρκειας, έχει χρέωση μια αστική μονάδα, ενώ δωρεάν για όλους είναι οι συνεδρίες στο συμβουλευτικό κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το παιδί».

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου