Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ενα στα πέντε παιδιά πηγαίνει... δουλειά, όχι σχολείο!

Σοκάρουν τα στοιχεία από την Μιανμάρ, όπου σύμφωνα με απογραφή, ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 10 έως 17 ετών πηγαίνει κάθε μέρα για... δουλειά αντί στο σχολείο... Σύμφωνα με την έκθεση για την Απασχόληση και τη Βιομηχανία, στο πλαίσιο της απογραφής του 2014, 1,7 εκατ. παιδιά αυτών των ηλικιών, επί συνολικού πληθυσμού που υπερβαίνει τα 50 εκατ. εργάζεται.

«Σήμερα, το ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 10 έως 17 ετών χάνει την ευκαιρία να μορφωθεί, που θα μπορούσε να το βοηθήσει να βρει μια καλή δουλειά και να έχει εργασιακή ασφάλεια όταν μεγαλώσει», σχολίασε η Τζάνετ Ι. Τζάκσον, εκπρόσωπος της διεύθυνσης του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) που είναι αρμόδια για τη Μιανμάρ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Πολλές αγροτικές περιοχές της Μιανμάρ πλήττονται από τη φτώχεια και εκτιμάται ότι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, λόγω των φυσικών καταστροφών και των εσωτερικών ένοπλων συγκρούσεων, που έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η εθνική απογραφή του 2014, η πρώτη μετά από 30 χρόνια, επικρίθηκε διότι δεν συμπεριέλαβε στοιχεία για τη μειονότητα των Ροχίνγκια, η οποία υφίσταται συστηματικά διακρίσεις και ζει σε συνθήκες που θυμίζουν... απαρτχάιντ.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου