Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Οι επτά φράσεις που θα κάνουν τα παιδιά σας ικανά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν γνώση αλλά και δύναμη ώστε να αντιμετωπίσουν την κάθε δυσκολία και να γίνουν δυνατά; Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά είναι απαραίτητο καθημερινά να μαθαίνουν πως θα τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη στιγμή. Άλλωστε, κανένας γονιός δεν μπορεί να αποτρέψει τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν τα παιδιά τους αλλά όλοι οι γονείς μπορούν να τα βοηθήσουν και να τα μάθουν να τις αντιμετωπίσει. Δείτε πιο κάτω το πώς;

Στηρίξτε τον εαυτό σας και δείξτε του τον απαραίτητο σεβασμό. Μάθετε στα παιδιά σας πως εάν τα ίδια δεν δείξουν σεβασμό για τον ίδιο τους τον εαυτό τότε κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Να μην αφήσουν κανένα να τους εκμεταλλευτεί αλλά και να μην δεχτούν ποτέ από κανένα να τους κάνει να αισθανθούν… κατώτερα!

Η ζωή είναι σκληρή… Κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι μόνο ωραίες στιγμές. Μέσα σε αυτήν υπάρχουν δυσκολίες και προκλήσεις με τις οποίες τα παιδιά σας θα έρθουν αντιμέτωπα. Ναι η ζωή είναι σκληρή αλλά όχι κακή… Μέσα από τις δυσκολίες θα γίνουν καλύτεροι και θα βελτιωθούν.

Η ζωή δεν είναι δίκαιη… Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσετε πως η ζωή δεν είναι δίκαιη άλλο τόσο ευτυχισμένοι θα είστε. Μάθετε στα παιδιά σας να σταματήσουν να κυνηγούν τη δικαιοσύνη και να απελευθερωθούν από την απογοήτευση που ενδέχεται να φέρνει μια… άδικη στιγμή. Η ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη μόνο όταν το θέλουμε πραγματικά.

Μάθετε από τα λάθη σας. Όλοι θα κάνουμε λάθη μιας και αυτά είναι μέρος της ζωής μας. Όσο επώδυνο και αν είναι, τα παιδιά πρέπει να μάθουν πως ακόμα και αν κάνουν λάθη πρέπει να μάθουν να σηκώνονται ξανά και να μάθουν να ζητούν συγγνώμη. Άλλωστε, τα λάθη είναι… δώρα μέσα από τα οποία θα μάθουν την πραγματική ζωή.

Υπάρχουν πάντα άνθρωποι που σας αγαπούν. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι δάσκαλοι. Όλοι αυτοί θα είναι δίπλα τους, θα τους φτιάξουν το κέφι, θα τους βοηθήσουν εφόσον χρειαστούν. Κάντε τα παιδιά σας να αισθανθούν πως δεν είναι μόνα.

Να είστε περίεργοι: Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε! Η γνώση είναι μαγεία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μάθει ένα παιδί μεγαλώνοντας. Κάντε τη μάθηση δια βίου άσκηση, μαθαίνοντας κάθε μέρα κάτι καινούριο.

Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας ευτυχία… Μάθετε στα παιδιά σας να μην είναι θύματα, να μην περιμένουν από τους άλλους να τους κάνουν ευτυχισμένους. Πρέπει να μάθουν πως αυτά είναι υπεύθυνα για την ευτυχία τους και πως εσείς ως γονείς θα είστε πάντα δίπλα τους.

InSite Συμβουλή: Γίνετε εσείς οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά σας. Μάθετέ τα να βρίσκουν λύσεις στα δύσκολα και να φτιάχνουν τα ίδια την ευτυχία τους. Μάθετέ τα να λύνουν τα προβλήματά τους χωρίζοντάς τα σε μικρότερες φάσεις, βρίσκοντας επιλογές και πάντα να έχουν πίστη στον εαυτό τους. Φυσικά πάντα να τους υπενθυμίζετε πως εσείς θα είστε πάντα στο πλευρό τους.

Πηγή: InSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου