Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα ”Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου” σε σχολεία του δήμου Αποκορώνου

Το πρόγραμμα ”Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου” θα παρουσιαστεί σε παιδιά στο σχολικό συγκρότημα του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στις Καλύβες, παρουσία του Δημάρχου κ. Κουκιανάκη και της Αντιδημάρχου κας Τερεζάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για μια άλλη καi διαφορετική αντιμετώπιση όλων ζώων αλλά και των αδέσποτων ξεκινάει από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου την ενημέρωση των μικρών μαθητών σχεδόν σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρουσιάζεται από εκπαιδευμένο άτομο το πρόγραμμα Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου , το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργειου Παιδείας και το οποίο έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από χιλιαδες μικροί μαθητές αλλά και οι δάσκαλοί τους.
Στόχος του Δήμου μας αλλά και του προγράμματος είναι το πως θα μάθουμε να συμβιώνουμε με ΟΛΑ τα ζώα γύρω μας με σεβασμό στην ύπαρξη, τη διαφορετικότητα και τα δικαιωμάτων τους.
Ο στόχος φυσικά δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια διδακτική ώρα.
Ο Δήμος Αποκόρωνα όμως κάνει την αρχή ,ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά μέσα από το διάλογο να ακούσουν , να ρωτήσουν , να προβληματιστούν .
Ευχαριστούμε όλους τους δασκάλους που με προθυμία δέχτηκαν να παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα και δηλώνουμε οτι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια , ώστε ο Αποκόρωνας να γίνει κύτταρο αγάπης και σεβασμού προς τα ζώα.
Γιατί πιστεύει ακράδαντα οτι η σωστή συμβίωση με τα ζώα αποτελεί κομβικό σημείο πολιτισμού μιας περιοχής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου