Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τι σκάρωσαν δύο κορίτσια για να μην επιστρέψουν στο σχολείο;

Δύο φωτογραφίες από το διαδίκτυο που δεν άργησαν να γίνουν viral, δείχνουν τους απίθανους τρόπους με τους οποίους δύο μικρά κορίτσια προσπάθησαν να μείνουν μακριά από το σχολείο, κερδίζοντας λίγες ακόμα ημέρες για τις γιορτινές διακοπές τους.

Η μία έβαλε σε λειτουργία ένα παμπόνηρο σχέδιο, αλλά "ξέχασε" μία μικρή λεπτομέρεια που την πρόδωσε. Η άλλη ακολούθησε μία πιο ευθεία και ειλικρινή προσέγγιση αλλά μάλλον η προσπάθειά της είχε την ίδια κατάληξη. Και οι δύο πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι θα ήθελαν λίγες μέρες διακοπές ακόμα. 

Τις παρακάτω φωτογραφίες δημοσίευσαν οι γονείς των παιδιών στο imgur, μαζί με σχετικές λεζάντες που επεξηγούσαν τι συνέβαινε σε κάθε περίπτωση. Τα αυθόρμητα χαμόγελα που σχηματίζονται στα πρόσωπα όποιων της δουν ήταν αρκετά για να τις κάνουν viral και να μας θυμίσουν την αγνή ομορφιά της παιδικής αθωότητας (άλλη τη λένε αφέλεια, αλλά δεν τους ακούμε).

Φωτογραφία νούμερο ένα: κατέφθασε επιστολή από το σχολείο

My daughter got the mail today (it's Sunday), apparently they have another week off school.Η 7χρονη Cara G, έδωσε μια επιστολή στους γονείς της, ενημερώνοντάς τους, πως αυτό το έγγραφο στάλθηκε από το δημοτικό της σχολείο. Στην επιστολή αναγραφόταν πως το σχολείο αποφάσισε να παρατείνει για μία εβδομάδα τις διακοπές, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μπορούν να απολαύσουν ακόμη μία εβδομάδα ξεκούρασης.

Προφανώς, αυτή η επιστολή δεν στάλθηκε από το σχολείο, αλλά αποτελεί μια χειροτεχνία της μικρής Cara, η οποία κατασκεύασε όλη την ιστορία. Αν και η προσπάθειά της ήταν αρκετά δυνατή, και μάλιστα, στην επιστολή υπήρχε το υποχρεωτικό πεδίο της υπογραφής, ώστε να δείχνει ακόμα πιο επίσημη, η πρωταγωνίστριά μας έκανε ένα σημαντικό λάθος:

Η επιστολή έφτασε στο σπίτι Κυριακή, κάτι που έκανε τους γονείς να υποψιαστούν πως ενδεχομένως πρόκειται για κάποιο μικρό “τέχνασμα” της Cara. Αν δεν ήταν για αυτή τη λεπτομέρεια, ποιος θα μπορούσε να καταλάβει το πονηρό της σχέδιο;

Φωτογραφία νούμερο δύο: απλά δεν πάω σχολείο

Our daughter is NOT OK with going back to school....Η πρωταγωνίστρια της δεύτερης φωτογραφίας ακολούθησε έναν πιο ξεκάθαρο δρόμο, αυτόν της σωματικής επικοινωνίας, στέλνοντας το μήνυμα πως απλά δεν επιθυμεί να πάει σχολείο, μένοντας ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πάτωμα.
Κάνει την δική της επανάσταση, ξαπλωμένη, αν και προηγήθηκε μία "ήττα" σε αυτόν τον πόλεμο, αφού η μικρή είναι ήδη ντυμένη και με την τσάντα στην πλάτη. Οι γονείς αναγράφουν στη λεζάντα πως η κόρη τους "δεν είναι ok, με την επιστροφή στο σχολείο". Σε καταλαβαίνουμε, φίλη.

Ποιος δεν καταλαβαίνει τις πρωταγωνίστριές μας;

Κάνοντας μια βουτιά στο παρελθόν και στα δικά μας παιδικά χρόνια, θα θυμηθούμε πως μετά από τις 15 περίπου ημέρες χαλάρωσης και απόλυτης ξεγνοιασιάς των χριστουγεννιάτικων διακοπών, κανείς δεν ήθελε να επιστρέψει στο σχολείο. 

Λίγο-πολύ όλοι εφευρίσκαμε κάποια δικαιολογία και προσπαθούσαμε να βρούμε έναν καλό λόγο για να μην ακούσουμε ξανά το πρωινό κουδούνι που σήμαινε την συνέχεια της εκπαιδευτικής χρονιάς και σηματοδοτούσε το τέλος των διακοπών. Για αυτό καταλαβαίνουμε απόλυτα τις δύο μικρές που έγιναν viral. Κι ας ξέρουμε ότι όπως κι εμείς, έτσι κι αυτές μάλλον επέστρεψαν στο σχολείο όπως πρέπει...

Πηγή: pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου