Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

5ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα

Οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα”, διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Κόντρα στο πνεύμα του καταναλωτισμού, όπου το άτομο χωρίς πολλή σκέψη «ξεφορτώνεται» τα αντικείμενα που ήδη κατέχει, για να αποκτήσει καινούρια, οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα υποστηρίζουν τις αρχές της Μείωσης/Εξοικονόμησης και της Επαναχρησιμοποίησης, οι οποίες εφαρμόζονται ήδη εδώ και χρόνια κατά την λειτουργία της Κατασκήνωσης. Πιστεύουν πως κάθε άχρηστο αντικείμενο ή υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί, με πολλά οφέλη στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων δεχόμαστε μεταχειρισμένα ή/και καινούρια αντικείμενα που μπορεί κάποιος να μην χρειάζεται πλέον, αλλά που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση και που θα είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλον.

Τα αντικείμενα αυτά θα προσφερθούν στο παζάρι, μαζί με χειροτεχνήματα και γλυκά φτιαγμένα από τους εθελοντές και τους φίλους τους. Αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα τις Κατασκηνώσεις να συνεχίσουν το έργο τους.

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης να ξαναπάνε στην Κατασκήνωση του χρόνου, αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του παζαριού. Παράλληλα, γνωρίζουμε από κοντά την Κατασκήνωση και τους ανθρώπους της και προωθούμε την ιδέα της Αλληλεγγύης.

Πότε; Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ώρες 10:00 έως 20:30.

Που; Στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο.

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, χυλοπίτες λάδι, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου