Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κινητό vs καλών βαθμών -Οταν απαγορεύεται η χρήση του στο σχολείο, οι μαθητές βελτιώνονται

Αυτή η έρευνα σίγουρα θα στεναχωρήσει πολλά παιδιά. Γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, αν οι γονείς τους θέλουν να δουν τους βαθμούς τους να βελτιώνονται, πρέπει να τους πάρουν τα smartphone.

Στα σχολεία στα οποία απαγορεύεται στους μαθητές να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο διαπιστώνεται ξεκάθαρη βελτίωση στους βαθμούς τους σε διαγωνίσματα, σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics.

«Διαπιστώσαμε ότι ο αντίκτυπος της απαγόρευσης του κινητού για αυτούς τους μαθητές ισοδυναμούσε με μία ώρα επιπλέον την εβδομάδα στο σχολείο ή την επέκταση της διάρκειας του σχολικού έτους κατά πέντε ημέρες», ανέφεραν οι ερευνητές Ρίτσαρντ Μέρφι και Λουίς Φιλίπ Μπελάντ, μιλώντας στο CNN.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελέτησαν το πώς έχει αλλάξει πολιτική που εφαρμόζουν στο ζήτημα των κινητών τηλεφώνων 91 σχολεία στην Αγγλία, από το 2001 και στη συνέχεια έκαναν σύγκριση αυτών των δεδομένων με τα αποτελέσματα των εθνικών εξετάσεων που κάνουν οι 16χρονοι. Η μελέτη κάλυψε 130.000 μαθητές.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι μετά από την απαγόρευση της χρήσης του κινητού, οι βαθμοί στα τεστ βελτιώθηκαν κατά 6,4%. Ο αντίκτυπος στους κακούς μαθητές ήταν ακόμη σημαντικότερος, με τη δική τους βαθμολογία στα διαγωνίσματα να βελτιώνεται κατά 14%.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μαθητές με κακούς βαθμούς είναι πιο πιθανό να αποσπούνται από τα κινητά τηλέφωνα, ενώ οι πιο καλοί μαθητές μπορούν να συγκεντρωθούν μέσα στην τάξη ανεξάρτητα από το αν έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο», εξήγησαν οι ερευνητές, αναφερόμενοι στον πειρασμό να στείλει κάποιος μήνυμα, να παίξει παιχνίδια στο κινητό του, ή να συνομιλήσει με άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ζήτημα της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία δημιουργεί μεγάλες αντιπαραθέσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς από τη μία οι γονείς θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τα παιδιά τους ανά πάσα στιγμή, ενώ οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις ενοχλήσεις την ώρα του μαθήματος.

Πηγή: iefimerida 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου