Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Διαφέρω, διαφέρεις, παίζουμε;»

Ενα διήμερο αφιέρωμα στη διαφορετικότητα διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) με αφορμή το νέο του έκθεμα «Κοινωνική και Πολιτισμική διαφορετικότητα, Οι Έτσι και οι Αλλιώς: μια ιστορία για τη διαφορετικότητα».

Το αφιέρωμα με τίτλο «Διαφέρω, διαφέρεις, παίζουμε;» θα γίνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 στους χώρους του μουσείου.

Το νέο έκθεμα έχει σκοπό να προσφέρει στα παιδιά ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον για να συναισθανθούν, να ευαισθητοποιηθούν, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν γύρω από το θέμα της διαφορετικότητας. Μέσα από την ιστορία «Οι Έτσι και οι Αλλιώς» καθώς και ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό, να εντοπίσουν προκαταλήψεις, να συνεργαστούν και να ψυχαγωγηθούν διαφορετικά.

Στο διήμερο αφιέρωμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια γιορτή γεμάτη από γεύσεις, μυρωδιές, μουσικές και ιστορίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το αφιέρωμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα οποία δεν θα απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Το διαφορετικό με κάνει δυνατό!
Πόσο ίδιοι είμαστε; Πόσες διαφορετικές ικανότητες έχει ο καθένας μας; Με ποιον τρόπο μπορούν χαρακτηριστικά που φαντάζουν «ελαττώματα» να γίνουν προτερήματα; Παιδιά και ενήλικες ανακαλύπτουν με τη βοήθεια μιας συλλογής από κούκλες του ΕΠΜ πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι και δημιουργούν μια ιστορία για τη διαφορετικότητα!

Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο!
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μύθους και θρύλους από όλον τον κόσμο που, αν και διαφορετικοί μοιάζουν.

Κάμποι, βουνά, θάλασσες και νησιά, όλα διαφορετικά!
Μικροί και μεγάλοι «ταξιδεύουν» σε διαφορετικούς προορισμούς και ανακαλύπτουν πόσο διαφορετική είναι η ίδια η Ελλάδα μέσω του εκθέματος «Ταξιδεύω με το Kινητό Mουσείο».

Οι αγορές του κόσμου
Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν με διαδραστικό τρόπο τις αγορές του κόσμου και τα προϊόντα τους και κάνουν πρωτότυπες αγορές στην «Αγορά» του Παιδικού Μουσείου.

Γύρω από το τραπέζι
Οι συμμετέχοντες μυρίζουν, δοκιμάζουν και μαγειρεύουν φακή με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μπαχαρικά και στρώνουν τραπέζι στους χώρους του ΕΠΜ.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου