Η ώρα του βραδινού φαγητού, του μπάνιου και του ύπνου κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των γονιών εκτοξεύοντας στα ύψη το καθημερινό άγχος, σύμφωνα με νέα ηλεκτρονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Independent και στην οποία συμμετείχαν χίλιοι δώδεκα γονείς με παιδιά ηλικίας έως δέκα ετών. Υπολογίζεται ότι, κατά μέσο όρο, οι γονείς δαπανούν συνολικά εκατόν εβδομήντα επτά ημέρες, σχεδόν έξι εβδομάδες το χρόνο, προκειμένου να ταΐσουν και να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους, με τη μεγάλη μάχη να δίνεται όταν αυτά θα πρέπει να πάνε στο κρεβάτι. Ολα αυτά μέχρι την ηλικία των δέκα.
Πολλοί γονείς ρωτήθηκαν ποια στιγμή από τις παραπάνω θεωρούν δυσκολότερη, με τους περισσότερους να απαντούν πως η στιγμή του φαγητού αποτελεί σκέτο εφιάλτη, καθώς τα παιδιά αρνούνται πολλές φορές να ολοκληρώσουν το γεύμα τους, είτε παίζουν με αυτό είτε μαλώνουν με τα άλλα άτομα. Οι οδηγίες που δίνονται από τους γονείς επαναλαμβάνονται πάνω από τριάντα φορές κατά τη διάρκεια του γεύματος, με αυτό να διαρκεί πάνω από εβδομήντα λεπτά. Ενας στους έξι δήλωσε πως η στιγμή του μπάνιου είναι η χειρότερη και περίπου ένας στους τρεις ότι η διαδικασία του ύπνου διαρκεί σχεδόν μια ώρα μέχρι τα παιδιά να αποκοιμηθούν.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα προσέθεσε το σχόλιο πως πολλοί γονείς δήλωσαν ότι νιώθουν άβολα και έρχονται σε δύσκολη θέση όταν τα παιδιά τους κάνουν απρεπή σχόλια μπροστά σε άγνωστα πρόσωπα. Σε μια άλλη έρευνα, που διεξήχθη παράλληλα με την προηγούμενη και αφορά τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αναφέρεται ότι περίπου οχτώ φορές το μήνα, κατά μέσο όρο, οι γονείς συζητούν για τη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού. Προτεραιότητα για την πλειονότητα των συμμετεχόντων αποτελεί η πειθαρχία και σύμπλευση των απόψεων μεταξύ των γονιών, ώστε το παιδί να μη λαμβάνει διαφορετικές πληροφορίες.
Οι ερευνητές ζήτησαν από τους γονείς να ιεραρχήσουν κατά προτεραιότητα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να αντιληφθούν τις ανάγκες που προκύπτουν. Κορυφαίο κοινό πρόβλημα της πλειοψηφίας των γονιών είναι το πρωινό ξύπνημα των παιδιών που πρέπει να πάνε σχολείο. Το αμέσως επόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η στιγμή που θα πρέπει να ετοιμαστούν ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για την επόμενη ημέρα.
Πηγή: Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου