Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε επίδοξα "CodeGirls" σε Καλαμάτα και Κοζάνη

Τα πρώτα πιλοτικά μαθήματα προγραμματισμού CodeGirls σε κορίτσια 10 έως 16 ετών ξεκινούν στην Καλαμάτα από το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου και θα συνεχιστούν στην Κοζάνη, μετά την δημιουργική συνεργασία του μη κερδοσκοπικού εργαστηρίου «επιχειρηματικού πολιτισμού» Mataroa και της Πρεσβείας των ΗΠΑ. 

Κορίτσια που επιδεικνύουν αφοσίωση στον στόχο τους, ενδιαφέρον και πάθος για την τεχνολογία ακόμα και χωρίς εμπειρία στην πληροφορική καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτοποριακό τετραήμερο εργαστήριο με έμπειρες εισηγήτριες και πλούσιο υλικό από το Codecademy.com.

Τα CodeGirls θα εισαχθούν στον κόσμο της πληροφορικής μαθαίνοντας να χτίζουν δικτυακούς τόπους, με την χρήση της γλώσσας HTML5 και των CSS.

Οι εισηγήτριες του προγράμματος είναι 

η Χάιδω Σαμαρά, Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης και καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κολλέγιο Ανατόλια,
η Χρύσα Κολλιδά, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,
η Ελίζα Καμπερογιάννη, επικεφαλής της κοινότητας WTM και συν-διοργανώτρια της κοινότητας των Google Developers στη Θεσσαλονίκη και
η Βασιλική Φίσκα, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

α πρώτα, πιλοτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις 
7-8 και 14-15 Μαρτίου 2015 στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και
στις 21-22 και 28-29 Μαρτίου 2015 στην Κοζάνη, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.Κάθε πρόγραμμα θα αποτελείται από δύο ηλικιακές ομάδες, 10-13 και 14-16 ετών, με 25 CodeGirls στην κάθε ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου