Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

«Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας» εκπαιδευτικό υλικό

O Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (26 Απριλίου 2015) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία» με θέμα την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων .

Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια 2 μήνες και θα απευθύνεται σε μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που θα δημιουργήσουν και θα υλοποιήσουν μέσα στην τάξη την πιο πρωτότυπη δράση σχετικά με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Ενδεικτικά αναφέρονται η δημιουργία γραπτού έργου, τραγουδιού, αφίσας, φωτογραφίας, θεατρικού έργου, video clip,κλπ στα οποία θα δίνεται έμφαση στη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης μπορούν να γίνουν από τον εκπαιδευτικό της τάξης ή σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (διαθεματικά).

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους ορίζεται η Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου