Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αγόρι με κινητικά προβλήματα παίζει πιάνο με τα μάτια

Για ορισμένα άτομα με σωματικές αναπηρίες, το να καταφέρουν να παίξουν πιάνο είναι σχεδόν αδύνατο. Τώρα μια συσκευή από την Ιαπωνία επιτρέπει σε ορισμένους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να παίξουν πιάνο χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.


Ο λόγος για τη συσκευή που ακούει στο όνομα Fove -"Eye Play The Piano"- και λειτουργεί με την παρακολούθηση των κινήσεων των ματιών. Για τη κατασκευή της συνεργάστηκαν το Πανεπιστήμιο Κινητικά Αναπήρων και ένας εξιδανικευμένος Ιάπωνας κατασκευαστής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η συσκευή έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της τον Δεκέμβριο, όταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες έπαιξε πιάνο σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο τηςTsukuba στην Ιαπωνία.

Στο βίντεο της εκδήλωσης βλέπουμε το παιδί να παίζει πιάνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του, στα οποία έχει εφαρμοστεί η συσκευή.


Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο Pamela Anderson: (Incredible Video Shows How A Boy With Disabilities Played A Piano With Just His Eyes) που δημοσιεύθηκε στη Huffington Post USA.

Πηγή: HuffPost Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου