Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Microsoft: Τρία ελληνικά σχολεία για το πρόγραμμα Microsoft Showcase School

Το Κολέγιο Αθηνών - Κολέγιο Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια ΑυγουλέαΛιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, επιλέχθηκαν από την Microsoftως Microsoft Showcase Schools για το 2015-2016.

Τα φετινά Microsoft Showcase Schools κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση mobile και cloud τεχνολογίας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 400κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Microsoft Showcase School, ως αναγνώριση της υλοποίησης μια σειράς αρκετών καινοτόμων δράσεων τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την ανάπτυξη της μάθησης με την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και τη διασπορά των καινοτομιών αυτών στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της ετησίας ανοιχτής διημερίδας για εκπαιδευτικούς, που διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη».

Το Κολέγιο Αθηνών - Κολέγιο Ψυχικού είναι το πρώτο Ελληνικό σχολείο που αναδείχθηκε ως Microsoft Showcase School και κάθε χρόνο από το 2009. Αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως, όχι μόνο για τις καινοτόμες πρακτικές του στην εκπαίδευση αλλά και λόγω των δράσεων του στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής. Πιο συγκεκριμένα, διαχέει τις βέλτιστες πρακτικές του σε έναν αριθμό δημόσιων σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μεντορείας, για το οποίο αναδείχτηκε από τη Microsoft Ελλάς ως Microsoft Honorary Showcase School.

Tο 2006 τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επέκτειναν τη μακρόχρονη πορεία της ένταξης και αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με το έργο 1:1 «Ένας μαθητής με έναν ατομικό υπολογιστή» βασισμένο σε τεχνολογίες Microsoft. Η εμπειρία της καθολικής εφαρμογής σε μεγάλη κλίμακα συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη ικανοτήτων του 21ου αιώνα ως αποτέλεσμα γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών, προετοιμάζοντας τους μαθητές τους ως πολίτες του κόσμου.

Ως σχολεία «Showcase», θα συνεργάζονται στενά με τη Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.

«Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα των σχολείων που αξιοποιούν με πολλούς τρόπους την καινοτομία ως κινητήριο δύναμη για να συνδεθούν, να εμπνεύσουν τους μαθητές και να δημιουργήσουν μια κοινότητα εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας» δήλωσε σχετικά ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft. «Αυτά τα σχολεία στην πραγματικότητα μεταμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταφέρουν περισσότερα.».

Τα οφέλη

Tα Showcase Schools, πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού, λαμβάνουν επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ακόλουθα οφέλη από τη Microsoft:

- Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ηγετών σκέψης

- Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές αίθουσες

- Ειδικός εκπαιδευτικούς (MIE Experts) με σκοπό να βοηθάνε στην εξέλιξη της καινοτομίας και στο να στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές

- Πρόσβαση σε επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς εντός των σχολείων τους

- Προσκλήσεις για Διεθνείς ή Περιφερειακές εκδηλώσεις

- Μηνιαία κοινοτικά Webinars και ομαδικές συζητήσεις στο Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools

- Υπογραφή για το email και ψηφιακή σήμανση.

Πηγή: ΕΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου