Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τι απειλεί τον μύθο των Χριστουγέννων και του Άγιου Βασίλη;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το διαδίκτυο "σκοτώνει" το πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη εξαιτίας της Google, των social media, των "έξυπνων διαφημίσεων", αλλά και του δικού τος ιστορικού περιήγησης στον Παγκόσμιο Ιστό. Μία εταιρεία, ωστόσο, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από online πλατφόρμα, το διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί ο μεγαλύτερος "εχθρός" όσων επιθυμούν τα παιδιά τους να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα, το 44% των γονέων κατηγορούν την Google για την καταστροφή της συγκεκριμένης χριστουγεννιάτικης ιστορίας, καθώς τα παιδιά τους ψάχνουν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης και ανακαλύπτουν την πικρή αλήθεια.
Διαφήμιση


Επιπλέον, το 34% των παιδιών καταλήγει να αμφισβητεί τον Άγιο Βασίλη, βλέποντας διαφημίσεις με τα δώρα που ζήτησαν να τους φέρει, στο διαδίκτυο, καθώς οι "έξυπνες διαφημίσεις" σερβίρουν στους χρήστες του διαδικτύου προτάσεις για αγορές με βάση το ιστορικό αναζητήσεών τους, 

Συν τοις άλλοις, ένα στα τρία παιδιά που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, έρχονται αντιμέτωπα με Tweets ή posts στο Facebook που αναφέρουν πως o Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός, με αποτέλεσμα να αμφισβητούν την ιστορία που ακούν από τους γονείς τους.

Ακόμη, ένα στα δέκα παιδιά κρυφοκοιτάζουν το ιστορικό αναζητήσεων των γονέων τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν πως τελικά, αυτός που τοποθετεί τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν είναι ο Άγιος Βασίλης, αλλά εκείνοι. Βέβαια, για αυτό δεν φταίει κανένας άλλος, πέρα από τα 2/3 των γονιών που δεν σβήνουν το ιστορικό περιήγησης τους στο διαδίκτυο.

Το αποτέλεσμα είναι η μέση ηλικία κατά την οποία τα παιδιά ανακαλύπτουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, να έχει πέσει από 8,05 ετών το 1997 (χρονιά που ξεκίνησε η Google) σε 7,25 ετών σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου η πίστη στον Άγιο Βασίλη να κρατηθεί ζωντανή, η πλατφόρμα hidemyass.com αποφάσισε να βοηθήσει τους γονείς να αποφύγουν τις παγίδες του διαδικτύου, προσφέροντάς τους ένα δωρεάν λογισμικό, με την ονομασία "Keep Believing in Santa" (Συνεχίστε να πιστεύετε στον Άγιο Βασίλη).

Πρόκειται για ένα plugin για Chrome και Firefox, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα κρύβει κάθε περιεχόμενο σχετικό με την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, με χαρούμενες εικόνες του Αγίου στο εργαστήριό του.

Όπως σημειώνει η hidemyass.com στη σχετική σελίδα, "σύμφωνα με την έρευνά μας, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, χάρη σε κάτι που είδαν στο διαδίκτυο. [...] Το διαδίκτυο έχει γίνει η κύρια αιτία κατάρρευσης της πίστης στον Άγιο και ωθεί τα παιδιά να σταματήσουν να πιστεύουν σε εκείνον από μικρότερη ηλικία σε σχέση με τους γονείς τους,

“Με αυτήν την εκστρατεία, θελήσαμε να δώσουμε στους γονείς ένα προαιρετικό εργαλείο που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστήριο του Άγιου Βασίλη λίγο περισσότερο”, δήλωσε σχετικά η διευθύντρια marketing της πλατφόρμας hidemyass.com, Cian Mckenna-Charley.

Δείτε το video της εκστρατείας Keep Believing in Santa:


Πηγή: pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου