Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι

Ο μικρός Daniel ανέκαθεν έδειχνε μεγαλύτερη προτίμηση στις κούκλες παρά στο ποδόσφαιρο, αλλά η μητέρα του Kerry McFadyen πίστευε πως ήταν απλώς μια ιδιοτροπία στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Αυτό μέχρι τη μέρα που συνέβη το «περιστατικό στο μπάνιο», όπως το λέει η ίδια, κάτι που δεν ξεχάσει ποτέ στη ζωή της και που τελικά την οδήγησε στην γενναία απόφαση να αφήσει τον τρίχρονο γιος της να μεγαλώσει σαν κορίτσι.

«Έπαιζε με το νερό στη μπανιέρα. Έστριψα λίγο το κεφάλι μου κι όταν ξαναγύρισα τον είδα με ένα ψαλίδι στα χέρια. Το κρατούσε πάνω από τα γεννητικά του όργανα. Έπαθα σοκ. Ωστόσο προσπάθησα να μείνω ψύχραιμη και τον ρώτησα τι κάνει. Μου είπε πως σκόπευε να τα κόψει για να μπορεί να είναι κορίτσι» διηγείται με δάκρυα στα μάτια στο Sunday People, η 32χρονη Kerry. «Του εξήγησα πως αυτό δεν γίνεται γιατί θα τραυματιζόταν και θα αιμορραγούσε. Ήρεμα του πήρα το ψαλίδι και τον έκανα μια μεγάλη αγκαλιά. Ήμουν φοβερά ταραγμένη. Καμία μαμά δεν πρέπει να δει το παιδί της τόσο δυστυχισμένο μέσα στον ίδιο του το σώμα» προσθέτει. 

Με τον σύζυγό της Craig, πήραν τον Daniel και τον πήγαν στον οικογενειακό γιατρό τους, στον οποίο ανέφεραν τόσο το συμβάν με το ψαλίδι όσο και τα παράπονα του μικρού πως δεν θέλει να φορά αγορίστικα ρούχα. Στη συνέχεια τον πήγαν σε μια κλινική στο Leeds, όπου ο Daniel τελικά διεγνώσθη με «δυσφορία φύλου»- μια κατάσταση όπου το άτομο νιώθει άβολα με το ίδιο του το φύλο. Αυτή τη στιγμή θεωρείται ίσως το νεαρότερο άτομο στην Βρετανία που έχει διαγνωστεί με κάτι τέτοιο. 

Αν και στην αρχή σοκαρίστηκαν, οι δυο γονείς τελικά ένιωσαν φοβερή ανακούφιση με τη διάγνωση. «Μας είπαν πως θα έκανε καλό στον Daniel να ζήσει σαν κορίτσι, αρκεί να γνωρίζει πως μπορεί να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή» λέει η Kerry, που προσθέτει πως από την πρώτη στιγμή φοβήθηκαν μην υποστεί bullying στο σχολείο. «Φοβόμασταν μην τον τραμπουκίσουν οι συμμαθητές του. Στο τέλος όμως αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να γίνει αυτό που θέλει. Οι φόβοι μας δεν ήταν αρκετοί να τον σταματήσουν από το να θέλει να γίνει κορίτσι, αν αυτή είναι η επιθυμία του». 

Aπό τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Ο Daniel στο μεταξύ έχει γίνει Danni και έχει πλέον μακριά μαλλιά, που πιάνει συνήθως σε κοτσιδάκια. 

Όσο για την αντίδραση του κόσμου, οι γονείς τότε έγραψαν ένα γράμμα σε όλους τους υπόλοιπους γονείς του σχολείου στηρίζοντας δημοσίως το παιδί τους κι εξηγώντας γιατί ο Daniel θα επιστρέψει στο σχολείο σαν κορίτσι. Το σχολείο μάλιστα εγκατέστησε μέχρι και unisex τουαλέτες για να νιώθει η Danni πιο άνετα. 

Η Danni έχει άλλα τέσσερα αδέρφια- Amy Leigh (14), Ayden (10), Dylan (8) και Charlie (4), τα οποία σύμφωνα με τη μητέρα, ουδέποτε έδειξαν σημάδια αμφισβήτησης του φύλου τους. 

Η ίδια εξηγεί πως ο λόγος που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση της Danni ήταν για να ευαισθητοποιήσει πάνω στο ζήτημα των διαφυλικών παιδιών και των γονιών τους, που ενδεχομένως υποφέρουν σιωπηλά. «Είναι κάτι δύσκολο να το περάσεις σαν οικογένεια, αλλά με τη σωστή υποστήριξη, μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου. Το πρώτο βήμα είναι να πας σε έναν ειδικό για το φύλο και να κάνει στο παιδί σωστή διάγνωση και μετά το πιάνεις από εκεί» λέει η Kerry. Μάλιστα έχει ανοίξει και σελίδα στο Facebook με όνομα "My Transgender Child" όπου μιλά για την ιστορία της Danni. 

«Ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως είμαι κακή μητέρα αλλά θα έκανα τα πάντα να δω το παιδί μου ευτυχισμένο. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο και μου πήρε καιρό να συνειδητοποιήσω πως έχανα τον Daniel. Αλλά η κόρη μου είναι πανευτυχής. Σαν αγόρι ήταν σιωπηλή, απόμακρη και δυστυχισμένη. Από τότε που έγινε Danni είναι σαν ηλιαχτίδα!» συμπληρώνει η μητέρα της Danni, που πλέον λέει πως θυμάται ελάχιστα πως είχε γεννηθεί αγόρι. 

Όσο για την Danni, όταν τη ρωτούν γιατί είναι διαφορετική, εντελώς ήρεμη απαντά: «Έχω κεφάλι κοριτσιού και σώμα αγοριού». 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου