Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Υπαίθριο γυμναστήριο δίπλα στο κύμα!



Ένα υπαίθριο γυμναστήριο δίπλα στη θάλασσα, στο οποίο οι πολίτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούνται εντελώς δωρεάν, σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της νέας παραλίας.

Το πρώτο ανοικτό αθλητικό πάρκο, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, πρόκειται να διαμορφωθεί στο χώρο που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο του πρώην Maison Crystal.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια των ειδικών οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που θα τοποθετηθούν σε αυτό το ανοικτό αθλητικό πάρκο. Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Μπαρμπουνάκης, για όργανα ειδικών προδιαγραφών, τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και την ίδια ώρα απολύτως ασφαλή για τους χρήστες τους, καθώς η λειτουργία τους προσαρμόζεται ανάλογα με το βάρος κάθε αθλούμενου.

Σε αυτό το υπαίθριο αθλητικό πάρκο που θα διαμορφωθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν εντελώς δωρεάν διάφορα όργανα, από στέπερ και ποδήλατο μέχρι πάγκο κοιλιακών και παράλληλες μπάρες. “Στόχος μας είναι να φέρουμε τους πολίτες κάθε ηλικίας κοντά στον αθλητισμό, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γυμναστούν εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα, χωρίς να πληρώνουν κάποια συνδρομή”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, προσθέτοντας ότι το ανοικτό γυμναστήριο δίπλα στο παραλιακό ακίνητο θα αρχίσει τη λειτουργία του μέσα στη νέα χρονιά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Ο κεντρικός δήμος εξάλλου αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις με το ναυτικό όμιλο Θεσσαλονίκης, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση και της εγκαταλειμμένης πισίνας που υπάρχει στο χώρο πλάι στο παλιό Maison Crystal.

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις αθλητισμού, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά την εγκατάσταση ενός προσομοιωτή κωπηλασίας και την ανάπτυξη προγραμμάτων, που στόχος τους θα είναι να φέρουν τα παιδιά σε μία πρώτη επαφή με το άθλημα της κωπηλασίας.

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Το υπαίθριο γυμναστήριο της νέας παραλίας θα είναι το πρώτο από σειρά ανάλογων αθλητικών πάρκων τα οποία σχεδιάζεται να διαμορφωθούν σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης.

“Θα ξεκινήσουμε με τη λειτουργία του πρώτου υπαίθριου αθλητικού πάρκου στην περιοχή της παραλίας. Έπειτα από μία περίοδο δοκιμαστική θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ανάλογων χώρων σε κομβικά σημεία της Ξηροκρήνης, της Άνω Πόλης, της Τούμπας, της Χαριλάου, όπως και της Τριανδρίας”, σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης, τονίζοντας ότι οι χώροι όπου θα διαμορφωθούν τα υπαίθρια γυμναστήρια θα υποδειχθούν από τις δημοτικές κοινότητες.

Άλλωστε σε συνεργασία με τις κατά τόπους κοινότητες πρόκειται να οργανωθούν μέσα στους επόμενους μήνες προγράμματα μαζικού αθλητισμού, στο πλαίσιο των οποίων οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη γυμναστική τους στα πάρκα της πόλης. Ανάλογα προγράμματα μαζικής άθλησης στη φύση οργανώθηκαν πριν από λίγο καιρό στα πάρκα της νέας παραλίας.

Δημοτικό συμβούλιο: Καβγάς για την αξιοποίηση του διατηρητέου των πρώην δημοτικών σφαγείων

Εν μέσω αντιδράσεων από εκπροσώπους παρατάξεων της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η πρόταση για την αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου των πρώην δημοτικών σφαγείων με την οργάνωση διαλέξεων, ξεναγήσεων και ημερίδων από ιδιωτικό γραφείο, που θα αναλάβει τις εργασίες αυτές, οι οποίες κοστολογούνται στο ύψος των 20.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση.

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα δώσει ένα τρομακτικά μεγάλο ποσό, για να οργανωθούν κάποια σεμινάρια”, σχολίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Παντελίδης, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης “Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη” Γιώργος Αβαρλής τόνισε: “Είναι αδιανόητο ο δήμος Θεσσαλονίκης να έχει έναν δικό του χώρο και να πληρώνει, για να τον αξιοποιήσει. Κανονικά θα έπρεπε αυτοί να μας πληρώνουν από πάνω”.

“Το πραγματικό ζήτημα είναι πώς τελικά αντιλαμβάνεται η διοίκηση την έννοια της αξιοποίησης. Η ουσία είναι ότι αναμορφώσαμε το χώρο των πρώην δημοτικών σφαγείων, για να τον παραδώσουμε στους επιχειρηματίες, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί σε ερασιτεχνικά σχήματα της πόλης”, ανέφερε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιάννης Δελής.

Του σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης υπεραμύνθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού. Η Έλλη Χρυσίδου μάλιστα επισήμανε ότι έχει διατυπωθεί μία πλήρης πρόταση για τη νέα χρήση του χώρου των παλαιών δημοτικών σφαγείων, η οποία έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη 2014 - 2020”.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή στους χώρους των πρώην δημοτικών σφαγείων, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, θα οργανωθούν σειρά μαθημάτων κατάρτισης για τη θεωρία και την πρακτική της καλλιτεχνικής και δημιουργικής παραγωγής. Οι δράσεις εκπαίδευσης θα απευθύνονται σε νέους άνεργους, σε δημιουργικούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες, σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών καλών τεχνών και εφαρμοσμένων τεχνών, καθώς και σε καλλιτέχνες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μουσικούς, ηθοποιούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους, επαγγελματίες νέων τεχνολογιών, μηχανικούς ήχου και εφαρμογών φωτισμού, σκηνοθέτες κ.ά. 

Της Βαρβάρας Ζούκα
Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία» την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου