Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σχολείο ζήτησε από τυφλή 7χρονη να μην χρησιμοποιεί το λευκό μπαστούνι της

Το σχολείο θεωρεί ότι το μπαστούνι πρέπει να απαγορευθεί «για λόγους ασφαλείας», καθώς κάποιο παιδί μπορεί να σκοντάψει ενώ περπατά το κοριτσάκι.

Η επτάχρονη Λίλι-Γκρέις Χούπερ από την ευρύτερη περιοχή του Μπρίστολ υπέστη πριν από έξι περίπου μήνες εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να βλέπει μόνο λάμψεις φωτός και χρώματα από το αριστερό της μάτι. Έτσι, επιβάλλεται να χρησιμοποιεί το λευκό μπαστούνι για να αποφύγει τραυματισμούς και πτώσεις.

Ωστόσο, το σχολείο στο οποίο φοιτά έκρινε, έπειτα από σχετική αξιολόγηση που διεξήγαγε η βρετανική Υπηρεσία Αισθητηριακής Υποστήριξης, πως το λευκό μπαστούνι αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους μαθητές κι έτσι της ζήτησε να μην το χρησιμοποιεί στους χώρους του σχολείου. Αντ' αυτού, το σχολείο προτείνει «να περπατά προσεκτικά», συνοδευόμενη πάντοτε από έναν ενήλικα, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Η μητέρα του κοριτσιού δεν μπορούσε φυσικά να πιστέψει στα αφτιά της όταν άκουσε το πόρισμα του σχολείου και επισημαίνει πως ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με άλλους μαθητές λόγω του μπαστουνιού, ούτε παραπονέθηκε ποτέ κάποιος γονέας, αντιθέτως όλοι τους υπήρξαν πολύ υποστηρικτικοί.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου του Χάμπρουκ δήλωσε: «Πρέπει να σκεφτούμε όλους τους μαθητές μας, δεν έχει απαγορευθεί στο παιδί να φέρνει το μπαστούνι, απλώς ζητήθηκε να μην το χρησιμοποιεί στους χώρους του σχολείου ως προσωρινό μέτρο, έως ότου βρεθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κηδεμόνα της και να συζητήσουμε το θέμα αυτό.»

Ίσως θα έπρεπε να αφήσουν το κοριτσάκι να περπατά ελεύθερα με το μπαστούνι του και να ζητήσουν (αν όχι να απαιτήσουν) από τα υπόλοιπα παιδιά να περπατούν προσεκτικά έως ότου βρεθεί η ευκαιρία να συναντηθούν με τον κηδεμόνα της και να συζητήσουν το θέμα αυτό...

Πηγή: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου