Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Ομπάμα, Ζούκερμπεργκ και NASA καλούν τον 14χρονο για τη βόμβα... ρολόι

Πρόσκληση στον 14χρονο Αχμέντ Μοχάμεντ, που συνελήφθη γιατί... ο δάσκαλός του πέρασε το αυτοσχέδιο ρολόι του για... βόμβα απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον μικρό να φέρει το ρολόι του στον Λευκό Οίκο μέσω του Τwitter. «Εξαιρετικό ρολόι, Αχμέντ. Θέλεις να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν εσένα στην επιστήμη. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία» τόνισε το «τιτίβισμά» του ο αμερικανός πρόεδρος. 

Από τη πλευρά της, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον σε ανάρτησή της στο Twitter δηλώνει ότι εικασίες και ο φόβος δεν μας διασφαλίζουν, αλλά μας αφήνουν πίσω. «Αχμέντ, να είσαι περίεργος και να συνεχίσεις να κατασκευάζεις», ανέφερε χαρακτηριστικά το φαβορί για το χρίσμα των προεδρικών.

Tη στήριξή του στον μικρό εξέφρασε και ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καλώντας τον στα κεντρικά γραφεία του διαδικτυακού κολοσσού.

Με τη σειρά του, ο εκκεντρικός επιστήμονας της NASA Μπόμπακ Φερντόουσι (γνωστός στις ΗΠΑ για το κούρεμα «μοϊκάνα»), έκλεισε επαγγελματικό ραντεβού στον Αχμέντ μέσω Twitter σε... μερικά χρόνια, καθώς ο μαθητής την ώρα της σύλληψής του φορούσε μπλούζα με το λογότυπο της NASA. «Μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε έξυπνους, περίεργους και δημιουργικούς ανθρώπους σαν κι εσένα» σημείωσε. 

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου