Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Video: πόσο εύκολα ένα παιδί μπορεί να πέσει θύμα παιδόφιλου;

Ένα video - κοινωνικό πείραμα ετοίμασε και δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο YouTube, ο διάσημος YouTuber, Coby Persin, για να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για έναν παιδόφιλο ή οποιονδήποτε άλλο, να προσεγγίσει ανήλικα παιδιά μέσω των social media και να τα πείσει να τον συναντήσουν στην πραγματική ζωή.


Στο video, το οποίο είναι, πραγματικά, “γροθιά στο στομάχι” για όσους γονείς και παιδιά συνεχίζουν να αγνοούν τους κινδύνους της απερίσκεπτης πλοήγησης στο διαδίκτυο και της αμελούς χρησιμοποίησης των social media, ο Coby δημιουργεί έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook, υποδυόμενος ένα 15χρονο αγόρι και προσεγγίζει 3 κορίτσια.

Οι γονείς των κοριτσιών, τα οποία είναι ηλικίας 14, 12 και 13 ετών, είναι ενήμεροι για το πείραμα, έχουν δώσει την άδειά τους, και συμμετέχουν στο video. Από τις συζητήσεις τους με τον Coby φαίνεται ότι, πριν το δουν με τα μάτια τους, δεν πιστεύουν πως τα παιδιά τους θα είναι τόσο αφελή ώστε να πειστούν να συναντήσουν έναν ξένο.

Ωστόσο, όταν μόλις μετά από 4-5 μέρες συνομιλίας μαζί με τα κορίτσια, ο Coby τους ζητά να τον συναντήσουν, και εκείνα -όλα ανεξαιρέτως- δέχονται, οι γονείς παίρνουν ένα γερό μάθημα. Το ίδιο και τα κορίτσια τους...

Δείτε στο video τον Coby να κανονίζει τα ραντεβού και να συναντά τα κορίτσια, μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι συντετριμμένοι, πρώτα φωνάζουν στα κορίτσια τους, μη πιστεύοντας αυτό που βλέπουν και έπειτα προσπαθούν να τους δείξουν με αγάπη, ότι οφείλουν να προσέχουν πολύ περισσότερο, στις διαδικτυακές τους περιπλανήσεις. 

Για να κατανοήσει κανείς την επικινδυνότητα της άγνοιας ή της αθωότητας των παιδιών, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ραντεβού γίνεται σε ένα πάρκο, το δεύτερο στο σπίτι του κοριτσιού, ενώ στο τρίτο ο Coby πείθει τη 13χρονη να μπει ακόμα και στο βαν του, όπου τα πράγματα γίνονται άσχημα...


Το video ανέβηκε στο YouTube, στις 10 Αυγούστου, και έχει, μέχρι αυτήν την ώρα, πάνω απο 24 εκατομμύρια προβολές, πυροδοτώντας μεγάλο διάλογο στα σχόλια, με τις αντιδράσεις να ποικίλουν.

Πηγή: pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου