Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Οι καλύτερες εταιρείες για να δουλέψετε αν είστε γονείς

Εκτεταμένες γονικές παροχές, άδειες μετ’ αποδοχών, κάλυψη του κόστους φύλαξης των παιδιών είναι μόνο μερικές από τις παροχές που προσφέρουν οι εταιρείες της λίστας που ακολουθεί.
Ας τις δούμε αναλυτικά

NETFLIX
Οι νέες μαμάδες και νέοι μπαμπάδες στη Netflix μπορούν να λάβουν απεριόριστο χρόνο άδειας από το πρώτο έτος της γέννησης του παιδιού τους ή της υιοθεσίας. Η εταιρεία παρουσίασε την πολιτική της για τη μητρότητα και την πατρότητα αυτή την εβδομάδα και θα επιτρέπει επίσης στους νέους γονείς να επιστρέψουν στην εργασία με πλήρη ή μερική απασχόληση κατά βούληση κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους με πλήρεις αποδοχές.


FACEBOOK
Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σύντομα θα γίνει πατέρας, αλλά το Facebook προσφέρει εδώ και καιρό εκτεταμένες γονικές παροχές πολύ πριν από την είδηση. Τα μωρά κοστίζουν, αλλά στο Facebook οι εργαζόμενοι μπορούν να αγοράζουν πάνες με ένα μπόνους 4.000 δολαρίων που παρέχει η επιχείρηση ως «επίδομα νέου τέκνου». Και οι δύο γονείς δικαιούνται τέσσερις μήνες άδειας μετ’ αποδοχών και η εταιρεία επιχορηγεί επίσης το κόστος φύλαξης του παιδιού.

GOLDMAN SACHS
Οι εργαζόμενοι στις επενδυτικές τράπεζες εργάζονται συνήθως πολλές ώρες, αλλά οι νέοι γονείς στηGoldman Sachs δικαιούνται γενναιόδωρη άδεια. Οι νέοι γονείς δικαιούνται 16 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών. Οι πρώτες 12 εβδομάδες άδειας θεωρούνται άδεια αναπηρίας και πρέπει να ληφθούν διαδοχικά, αλλά οι υπόλοιπες τέσσερις εβδομάδες μπορούν να ληφθούν σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους γέννησης του μωρού. Μετά τους πρώτους μήνες, οι γονείς δικαιούνται επίσης τέσσερις εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Και οι μέλλοντες γονείς μπορεί να παρακολουθήσουν μαθήματα για τον τοκετό στα γραφεία της τράπεζας στη Νέα Υόρκη, ενώ προσφέρεται επίσης στα γραφεία γυναικολογική φροντίδα.


LEGO
H Lego ασχολείται με το να κάνει τα παιδιά χαρούμενα, αλλά οι γονείς που εργάζονται στην εταιρεία έχουν επίσης λόγο για να χαμογελούν. Οι μητέρες λαμβάνουν 13 εβδομάδες άδεια μητρότητας με αποδοχές, ενώ έχουν και την επιλογή να λάβουν 13 ακόμη εβδομάδες χωρίς αμοιβή. Οι πατέρες λαμβάνουν δύο βδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών συν δύο εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών. Οι νέες μητέρες κατά την επιστροφή τους στη δουλειά τους δικαιούνται ένα μήνα μεταβατική περίοδο κατά την οποία μπορεί να εργάζονται με ευέλικτο πρόγραμμα, μερικής απασχόλησης ή συμπιεσμένης εβδομάδας. Η εταιρεία παιχνιδιών βοηθά επίσης με το κόστος φροντίδας των παιδιών με επιδότηση 22% στον παιδικό σταθμό LEGO που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία της στο Κονέκτικατ.

Δείτε τις υπόλοιπες ΕΔΩ

Πηγή: Fortunegreece.com via news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου