Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

(Ντοκιμαντέρ) We won’t drop the baby (Δεν θα μας πέσει το παιδί):



Ένα ντοκιμαντέρ δύο ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση που δημιουργούν τη δική τους οικογένεια. Παντρεμένοι για 9 χρόνια και έχοντας ήδη έναν γιό, o κωμικός Laurence Clark και η γυναίκα του Adele, περιμένουν το δεύτερο παιδί τους και προετοιμάζονται για αυτό...
Πριν από 6 χρόνια, όταν το ζευγάρι απέκτησε τον πρώτο του γιo Tom, η πράξη  τους θεωρήθηκε μεγάλη επιπολαιότητα από τους γιατρούς, καθώς ο Laurence βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, έχοντας παράλληλα περιορισμένη κινητικότητα στα άνω άκρα και δυσκολίες στην προφορική έκφραση και η Adele κινείται με δεκανίκια. Όλα πήγαν μια χαρά και οι δύο νέοι γονείς κατάφεραν να μεγαλώσουν ένα υπέροχο αγοράκι, «χωρίς να τους πέσει από τα χέρια».

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε όταν η Adele περίμενε το δεύτερο παιδί τους, επιθυμώντας να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό σε πισίνα. Είναι μια απόφαση που διχάζει, καθώς αφενός η εγκεφαλική παράλυση του Laurence προκλήθηκε από δύσκολο τοκετό και αφετέρου η εγκεφαλική παράλυση της Adele επηρεάζει την σωματική της κατάσταση από την μέση και κάτω. Η κάμερα ακολουθεί την οικογένεια τους τελευταίους 6 μήνες, καταγράφοντας τις χαρές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της, την αγάπη και τον σεβασμό μεταξύ τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ίδιων αλλά και του περιβάλλοντός τους.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της σειράς Beyond Disability (Πέρα από την αναπηρία) του BBC για ένα διαφορετικό ζευγάρι που αντιμετωπίζει τη ζωή, τις δυσκολίες και τον κοινωνικό ρατσισμό με δύναμη και χιούμορ.
To ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο youtube και με αγγλικούς υπότιτλους ! Μην το χάσετε. 45 λεπτά που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε την αναπηρία, την μητρότητα, τον κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου