Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Μάιο στο Παιδικό Μουσείο

Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) υλοποιεί ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τους μικρούς του φίλους. «Κυνηγοί σκιών!» θα γίνουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά πειραματίζονται με το φως, τη σκιά και αντικείμενα των συλλογών του μουσείου. Βγάζουν συμπεράσματα και δημιουργούν το δικό τους παιχνίδι σκιών. Θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τι είναι η σκιά; Με ποιον τρόπο αλλάζει κατά τη διάρκεια μιας μέρας; Ποια αντικείμενα δεν έχουν σκιά; Τι διαφορά έχει η σκιά από το σκοτάδι;

Το πρόγραμμα διαρκεί 45 λεπτά. H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του ΕΠΜ. Με την επίδειξη όμως κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

«Ενα μπουκέτο που μυρίζει μύθους»

Τα παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων τις Κυριακές 3 και 31 Μαΐου 2015 (12:00 - 13:00) ανακαλύπτουν μύθους φυτών προγραμματίζοντας μία μέλισσα ρομπότ που τριγυρνά από λουλούδι σε λουλούδι. Στο τέλος, θα φτιάξουν το δικό τους μαγιάτικο μπουκέτο με μυρωδάτα λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργώντας «ένα μπουκέτο που μυρίζει μύθους».

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7 ευρώ, για 3 παιδιά και άνω είναι 6 ευρώ και ενισχύει τους σκοπούς του ΕΠΜ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4 ευρώ.

Αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας

Το ΕΠΜ γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας με ένα διήμερο αφιέρωμα. Το Σάββατο 9 Μαΐου και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 (10:00- 15:00) θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων. Το αφιέρωμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή (συμμετέχουν τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου), ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται τις ημέρες του αφιερώματος στην υποδοχή του μουσείου.

«Το παιχνίδι της Οικόπολης» στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με «το παιχνίδι της Οικόπολης» συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) το ΕΠΜ, που εφέτος έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές».

Η οικόπολη είναι ένα επιδαπέδιο παιχνίδι που σχεδιάστηκε και περιλαμβάνεται στη μουσειοσκευή (εκπαιδευτικό κουτί) του ΕΠΜ με θέμα «Ανακυκλωπράγματα». Συνδέεται δηλαδή με τη λειτουργία της ανακύκλωσης και ζωντανεύει με τη συμμετοχή των παιδιών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μέσα στο μουσείο, να συνεργαστούν, να «τεντώσουν» τη φαντασία τους για να κατανοήσουν πώς επιδρά ο άνθρωπος με τις δραστηριότητές του στο φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον, ευαισθητοποιούνται και διαμορφώνουν στάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, εξοικειώνονται με μεθόδους οικολογικής συμπεριφοράς και προβληματίζονται για τον τρόπο που τα ίδια μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων και θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 (10:00 - 10:45 και 11:00 - 11:45). Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο 210 3312.995.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου