Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πρόσωπο: Alissa Sizemore


Οταν αυτή η 8χρονη έμαθε ότι δεν θα χορέψει ποτέ ξανά δεν απογοητεύτηκε. Με θάρρος και επιμονή απέδειξε σε όλους ότι έκαναν λάθος.
Στις 6 Μαΐου 2014, η Αλισα Σάιζμορ έχασε το δεξί της πόδι όταν την παρέσυρε φορτηγό.
Η σοβαρότητα του τραυματισμού της απαίτησε τον ακρωτηριασμό του ποδιού της ακριβώς κάτω από το γόνατο.
Η ζωή της όπως την ήξερε άλλαξε για πάντα. Η μήπως όχι;


Το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή

Η Αλίσα, η οποία ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας, έπαιζε με την αδελφή της Σάιλι, 10 ετών, και φίλους τους στις 6 Μαΐου του 2014, όταν ένα φορτηγό βγήκε εκτός πορείας και την τραυμάτισε σοβαρά. Η μπροστινή δεξιά ρόδα του φορτηγού πέρασε πάνω από το δεξί της πόδι, ακρωτηριάζοντάς το.

Η Αλίσα μεταφέρθηκε με αεροπλάνο από το Βέρναλ προς το Δημοτικό Παιδικό Ιατρικό Κέντρο στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι χειρουργοί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν το πόδι της. Τελικά, αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν, κάτω από το γόνατο.

Η μητέρα της λέει ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που έπρεπε να εξηγήσει στην κόρη της γιατί οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το πόδι της, και ότι δεν θα μπορούσε να χορέψει ποτέ ξανά.

«Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί οι γιατροί δεν μπορούσαν να της δώσουν πίσω το πόδι της» λέει η μητέρα της. «Ηταν πολύ δύσκολο να της το εξηγήσω αυτό. Ακόμα κλαίω όταν σκέφτομαι αυτή τη συνομιλία».

«Δεν σταματά με τίποτα»

Η Αλίσα λάτρευε να χορεύει μπαλέτο και τζαζ, μάλιστα ο πατέρας της είχε κατασκευάσει ολόκληρο στούντιο χορού στο σπίτι για την ίδια και τις αδελφές της.

Μετά το ατύχημα, οι γονείς της προσπάθησαν και κατάφεραν να βρουν χρήματα για να καλύψουν το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων και του προσθετικού άκρου της 8χρονης, η οποία άρχισε να χορεύει κρυφά με το που γύρισε σπίτι.

Ηταν αποφασισμένη να συνεχίσει το πάθος της.

«Δεν το έβαλε κάτω»

Λίγο καιρό αργότερα, η Αλίσα ανακοίνωσε στους γονείς της ότι ήθελε να ξεκινήσει πρόβες για να λάβει συμμετοχή σε διαγωνισμό χορού με το νέο της προσθετικό πόδι.

Αυτή η 8χρονη με την τεράστια θέληση, προπονήθηκε ανεξάντλητα για αυτό τον διαγωνισμό, επιδεικνύοντας θάρρος και αποφασιστικότητα να ξαναγίνει το κορίτσι που ήταν.
«Θα μπορώ να κουνάω τα δάχτυλά μου;»

Αν και η ζωή της έχει αλλάξει δραματικά, από τον τρόπο που κάνει μπάνιο μέχρι τον τρόπο που ανεβαίνει τις σκάλες, η Αλίσια έχει την αφέλεια ενός παιδιού.

Κάποια στιγμή ρώτησε τη μαμά της: «Γιατί δεν μπορώ να κουνάω τα δάχτυλα των ποδιών μου, με το νέο μου πόδι;». Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί είχε ζωγραφισμένα νύχια. Ανησύχησε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει πράγματα που κάνουν άλλα κορίτσια, όπως ένα πεντικιούρ.

Ωστόσο, η μαμά της την πήγε αμέσως σε ένα σαλόνι ομορφιάς όπου της έβαψαν τα νύχια με ένα φωτεινό μωβ βερνίκι με μικροσκοπικά αρκουδάκια ζωγραφισμένα πάνω τους.

«Θέλω να την κάνω να καταλάβει ότι με ή χωρίς το πόδι της, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή της», λέει.

«Ηταν δύσκολο όταν έχασα το πόδι μου»

Στο βίντεο, δείτε την πρώτη πρόβα της μετά το ατύχημα, όπου δείχνει πόσο αγαπά αυτό που κάνει. Η ίδια είπε για το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή:

«Ήταν πραγματικά δύσκολο όταν έχασα το πόδι μου, επειδή αγαπώ τη μουσική και το χορό τόσο πολύ. Όλοι με βοήθησαν να ξαναχορέψω. Όλοι οι καθηγητές με βοήθησαν και ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσω. Αγαπώ όλους τους δασκάλους μου και μου αρέσει που μπορώ να χορεύω και πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου