Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αρχισαν οι δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές

Αρχισε χθες και θα διαρκέσει ώς την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις φετινές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η προθεσμία είναι αποκλειστική.

Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Υπόχρεοι είναι:

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων που υποβάλλουν την Αίτηση - Δήλωση στο Λύκειο όπου φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας καθώς και το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό πανελλαδικά.

Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ. Υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'). Υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.

Οι απόφοιτοι - κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγούμενων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'). Υποβάλλουν Αίτηση -Δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. 

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') ισχύουν τα εξής: Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση στο ΕΠΑΛ όπου φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.

Οι απόφοιτοι υποβάλλουν Αίτηση -Δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Οι κάτοχοι πτυχίου Β' κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων υποβάλλουν την Αίτηση - Δήλωση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. 

Τέλος, όσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10- 25 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου