Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Περισσότεροι από τους μισούς νέους βασίζουν την σεξουαλική τους εκπαίδευση στην πορνογραφία

Μία βρετανική έρευνα που βασίστηκε σε δείγμα 2500 πρωτοετών φοιτητών έδειξε ότι το 60% εξ αυτών θα βασιζόταν στην online πορνογραφία για να πληροφορεί για το σεξ, παρόλο που το 75% των ίδιων ερωτηθέντων αναγνωρίζει ότι το πορνό μπορεί να οδηγήσει σε εξωπραγματικές θεωρίες. 

Επιπλέον, οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που δέχτηκαν κατά τα σχολικά τους χρόνια απέτυχε να τους ενημερώσει επαρκώς πάνω σε βασικά θέματα της σεξουαλικότητας. 

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των φοιτητών υποστήριξε ότι ποτέ δεν διδάχθηκε την σημασία της συναίνεσης, ενώ το ένα πέμπτο έκανε λόγο για πλήρη απουσία LGBT ζητημάτων. 

Στην Μεγάλη Βρετανία η Εθνική Ένωση Φοιτητών ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να προβλεφθούν καλύτερα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αναφέροντας σχετικά: 

" Οι φοιτητές συχνά αναφέρουν μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης γύρω από πρακτικές ή και συμβουλές σεξουαλικής συμπεριφοράς. 
Το ανησυχητικό είναι δεν είναι πληροφορημένοι γύρω από θέματα όπως η αντισύλληψη ή οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες για τα οποία τελικά απευθύνονται σε φίλους ή σε αμφιβόλου εγκυρότητας σελίδες στο ίντερνετ." 

Σκοπός της Ένωσης είναι να γίνει το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης υποχρεωτικό στα γυμνάσια αλλά και στα λύκεια της χώρας. 

Η πορνογραφία αποτελούσε πάντα πηγή "πληροφόρησης" για τις νεότερες ηλικίες (περιοδικά, βιντεοκασέτες), αλλά η σημερινή ευκολία του ίντερνετ που επιτρέπει την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό ανά πάσα στιγμή και από πολύ μικρή ακόμα ηλικία κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. 

Σήμερα οι υπεύθυνοι σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πρέπει να εργαστούν σκληρά για να καταφέρουν να μεταδώσουν σε παιδιά και εφήβους τις σωστές πληροφορίες γύρω από το σεξ, και να τους βοηθήσει να διαχωρίζουν την πραγματικότητα από την μυθοπλασία των ταινιών πορνό. Πηγή: 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου