Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο δεσμός με το μωρό σας επηρεάζει τη μελλοντική ψυχική του υγεία

Ο δεσμός που δημιουργεί ένα μωρό με τους γονείς του μπορεί ενδεχομένως να έχει μεγάλες συνέπειες για την ψυχική υγεία του στην εφηβεία, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ερευνητές αξιολόγησαν τη συμπεριφορά παιδιών, αρχίζοντας από την ηλικία των 4 μηνών παρακολουθώντας πώς αυτά αντιδρούσαν όταν έβλεπαν τη μητέρα τους μετά από ένα διάστημα.

Όσα έφευγαν χαρούμενα από τους γονείς τους για να εξερευνήσουν τον κόσμο είχαν ασφαλείς δεσμούς. Όσα έμεναν μακριά ή φάνηκαν συγχυσμένα θεωρήθηκε ότι είχαν ανασφαλείς δεσμούς.

Οι επιστήμονες μελέτησαν επίσης αν τα παιδιά ήταν συγκρατημένα.

Πολλά χρόνια αργότερα, 165 από τα παιδιά όπως και οι γονείς τους συζήτησαν τις εμπειρίες άγχους των παιδιών, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘’Child development.’’

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι παιδιά που είχαν συγκρατημένη συμπεριφορά και ανασφαλή δεσμό με τους γονείς εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα άγχους ως έφηβοι. Η σχέση ήταν ιδιαίτερα έντονη στα αγόρια.

Ερευνητής δήλωσε ότι το πιο σημαντικό μήνυμα της έρευνας είναι ότι ικανοί γονείς, που ανταποκρίνονται και που δημιουργούν ασφαλή σχέση με τα μικρά παιδιά τους μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του παιδιού.

Πηγή: iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου