Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Διασκεδαστικό και ασφαλές Διαδίκτυο για τα παιδιά φτιάχνει η Google

Μια έκδοση των πλέον δημοφιλών υπηρεσιών της ειδικά για παιδιά προτίθεται να αναπτύξει η Google, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής μηχανικού Πάβνι Ντιγουάντζι στην εφημερίδα USA Today. Η μηχανικός ήταν επικεφαλής της ομάδας που αναπτύσσει εφαρμογές για την εκπαίδευση και την «τάξη» της Google.

Οι δηλώσεις της Ινδής αντιπροέδρου της Google δεν αφορούσαν όμως σε αυτά τα προϊόντα. Η αναφορά, η οποία επιβεβαιώνεται επισήμως και από την εταιρεία, έγινε για την ελεύθερη αναζήτηση στο google.com, στην αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube και την χρήση της εφαρμογής της για την πλοήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό, τον browser Chrome. Η Google θέλει να καταστήσει την αναζήτηση, την εύρεση και αναπαραγωγή βίντεο και την ιντερνετική πλοήγηση «διασκεδαστική και ασφαλή» για τα παιδιά, δήλωσε η κ.Ντιγουάντζι. 

Τον Ιούνιο, η Google δέσμευσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος τριετίας για να ενθαρρύνει την ενασχόληση περισσότερων κοριτσιών με την τεχνολογία στις ΗΠΑ. Αργότερα, διέθεσε τα Blockly Games, μια επέκταση στο περιβάλλον προγραμματισμού από τον browser Blockly, ένα περιβάλλον προγραμματισμού με παιγνιώδη χαρακτήρα για όλα τα παιδιά σε πλήθος γλωσσών (και στα ελληνικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου