Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Δύο μπαμπάδες, δύο κόρες, δύο σκυλιά, μια χαρούμενη οικογένεια


Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το περιοδικό Family Circle (το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1932) παρουσίασε σε στήλη με τίτλο «Μοντέρνα οικογένεια» μια οικογένεια που αποτελείται από δύο κόρες, δύο σκυλιά και δύο μπαμπάδες.

Πρόκειται για την οικογένεια των Κρις και Μπομπ Οσνερ Χάκετ, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν για το περιοδικό και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής μιας οικογένειας με gay γονείς. 

Η πρωτοβουλία του περιοδικού χειροκροτήθηκε, ωστόσο δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια. Οπως δηλώνει η διευθύντρια του τεύχους, Λίντα Φίαρς, στην Huffington Post υπήρξαν και αρκετάσχόλια μίσους. «Στόχος μας» διευκρινίζει «είναι να παρουσιάζουμε θέματα που αντανακλούν όλες τις οικογένειες και δεν θεωρούμε ότι οι gay γονείς είναι μια παράμετρος που μπορούμε να αγνοήσουμε...».

Το δημοσίευμα του Family Circle έχει τίτλο «Δύο μπαμπάδες, δύο παιδιά και δύο σκυλιά φτιάχνουν μια ευτυχισμένη οικογένεια στο Χάρτλαντ» και σε αυτό οι δύο γονείς μιλούν για τις δυσκολίες και τις εκπλήξεις που παρουσίασε η πατρότητα γι' αυτούς, αλλά και για το πώς η οικογένειά τους έγινε αποδεκτή στην τοπική κοινωνία με τη βοήθεια και την υποστήριξη των συγγενών και των φίλων τους.

Μιλούν για αγάπη και ειλικρίνεια, τονίζοντας ότι οι δύο κόρες τους γνωρίζουν την αλήθεια για τις υιοθεσίες τους, μεγαλώνουν με ισχυρά γυναικεία μοντέλα (από γιαγιάδες και θείες) και κυρίως «έχουν αυτό που έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά. Ανθρώπους αφοσιωμένους στην προστασία και στην ασφάλειά τους, που τους δείχνουν αγάπη κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία αν είναι άντρες ή γυναίκες. Η αγάπη είναι που φτιάχνει μια οικογένεια...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου