Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Λουόμενοι εμπόδισαν τοποθέτηση συστήματος πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Είναι δυνατόν να ενοχλεί μια εγκατάσταση μηχανισμού, που είναι ο μόνος τρόπος να έχουν πρόσβαση μέσα στη θάλασσα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα; Ναι, είναι και συνέβη στη Νέα Μάκρη.

Όπως αναφέρει ο Ιγνάτιος Φωτίου -ένας των δημιουργών του συστήματος- λουόμενοι φώναζαν ότι ενοχλεί και έκαναν καταγγελία στο Λιμενικό. Συγκεκριμένα είπε «στην παραλία της Ν. Μάκρης κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης του SEATRAC ήρθαν 3 άτομα από το Λιμενικό Σώμα να ερευνήσουν μια καταγγελία που έγινε σχετικά με τις εργασίες που κάναμε στην παραλία.

Ταυτόχρονα υπήρξαν και μερικοί λουόμενοι που εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες ότι το SEATRAC τους ενοχλεί και ότι είναι άχρηστο καθώς δεν βλέπουν κόσμο να το χρησιμοποιεί.

Δυστυχώς οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος παρόλο την ευγενική διάθεση που είχαν μετά από την πίεση που δέχτηκαν μας είπαν να μην ολοκληρώσουμε τις εργασίες και να αποσύρουμε το SEATRAC. Πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ απογοητευτικό να εξηγείς σε μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων ανθρώπων τι προσφέρει η συγκεκριμένη συσκευή και πόση προσπάθεια έχει γίνει μέχρι να φτάσει να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση και εκείνοι απλά να αδιαφορούν και να νοιάζονται για την εικόνα της παραλίας εμπρός από την ιδιοκτησία τους. Λυπόμαστε αλλά η προσφορά της ΤΟΒΕΑ για την δωρεάν εγκατάσταση 3 SEATRAC στην Αττική δεν πιστεύαμε ότι θα συναντήσει αυτά τα εμπόδια».

Πηγή: AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου