Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Λάρισα: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές, διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19), με θέμα την «Προσομοίωση συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2014», τις αναμενόμενες βάσεις 2014, καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής – επαγγελματικού προσανατολισμού και διευθυντής του εκπαιδευτικού κόμβου «edu4u» κ. Απόστολος Κουτρουμπέλης. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Τράντας.

Όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές: «Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών που θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές οι οποίες θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα και προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση. Ειδικότερα μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και των πολλαπλών αλλαγών που έχουν επέλθει, έχουμε σημαντική μεταβολή στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και έχει διαμορφωθεί μια εντελώς νέα πραγματικότητα στο χώρο της Γ/θμιας εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση στις σπουδαστικές και επαγγελματικές επιλογές των υποψηφίων.

Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή βιωματικού σεμιναρίου, το οποίο αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων λυκείου και κατά τη διάρκειά του θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν δοκιμαστικά μηχανογραφικά δελτία, τα οποία θα διανεμηθούν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2014 και της μεθοδολογίας συμπλήρωσής του, θα αναδειχθούν οι παγίδες, οι έξυπνες επιλογές, τα μυστικά του και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα λάθη μέσα από μηχανογραφικά που ήδη θα έχουν συμπληρώσει οι μαθητές.

Επιπλέον, θα γίνει αναφορά στα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, στις προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά εργασίας στην παρούσα οικονομική συγκυρία ανά επιστημονικό πεδίο, στα επαγγελματικά δικαιώματα και τις ανατροπές που έχουν γίνει, στις ειδικές κατηγορίες, στις βάσεις εισαγωγής, στις δυνατότητες για μετεγγραφές αλλά και στις ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο».

Τέλος, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου