Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τυφλά παιδιά μαθαίνουν beat boxing αλλάζοντας τη ζωή τους

Η διδασκαλία του beat boxing σε τυφλά παιδιά και παιδιά με προβλήματα όρασης έχει επαναπροσδιορίσει τον όρο της μουσικής παιδείας.

Ο Taylor McFerrin (γιος του γνωστού multivocalist Bobby McFerrin) και ο Chesney Snow έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα μουσικών μαθημάτων που, αντί να διδάσκει τα παιδιά να παίζουν ένα μουσικό όργανο, τα διδάσκει να γίνονται το μουσικό όργανο.


Ο σκοπός του προγράμματος B.E.A.T. (Bringing Education and Art Together) της σχολής τυφλών Lavelle School for the Blind στη Νέα Υόρκη, είναι να αλλάξει τις ζωές των νέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, μέσω της δημιουργικής γραφής, της μουσικής, και του χορού.

Πρόσφατα, στα μαθήματα που προσφέρει το Lavelle προστέθηκε ένα μάθημα μουσικής που διαφέρει από τα άλλα: το beat boxing. Με τη βοήθεια του Taylor McFerrin και του Chesney Snow και άλλων καταξιωμένων beatboxers, οι μαθητές της σχολής μαθαίνουν να παράγουν beats, ρυθμούς, και μουσικούς ήχους χρησιμοποιώντας μόνο το στόμα τους.

"Ουσιαστικά σε αυτό το πρόγραμμα, τα ίδια τα παιδιά είναι τα μουσικά όργανα," λέει ο James Kim, διευθυντής του προγράμματος B.E.A.T. "Το θέμα είναι το τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά," συνεχίζει ο Kim, "εδώ μέσα είναι σούπερ σταρ – χωρίς αυτά δεν έχουμε μουσική."


Πηγή: pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου