Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ήρθε το Βeatbullying

H μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση BeatBullying, μια από τις πιο διακεκριμένες διεθνείς οργανώσεις στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, αναλαμβάνουν κοινή δράση κατά του εκφοβισμού (bullying) και ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying) στην Ελλάδα μέσω του νέου προγράμματος BeatBullying Greece.

Η παρουσίαση του προγράμματος, BeatBullying Greece, θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, στο χώρο εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα (Σταδίου 24). Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι: Ιωάννα Κιοσσέ - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Βασιλική Σωτηρίου - Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, Αύγουστος Κορτώ - συγγραφέας, MC Yinka - μουσικός, Γιώργος Κορμάς - Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο ιστότοπος του BeatBullying Greece, ένα εργαλείο που αξιοποιεί την εξοικείωση των νέων ανθρώπων με το διαδίκτυο και που στόχο έχει να μετατρέψει τον κυβερνοχώρο σε τόπο υποστήριξης και αλληλοβοήθειας.

To ΒeatBullying έρχεται στην Ελλάδα σε μια εποχή που το 25 % των νέων ανθρώπων δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ολοένα μεγαλύτερος αριθμός αντιμετωπίζει επιθέσεις και απειλές μέσω διαδικτύου ή άλλων τεχνολογιών (cyberbullying).

Η πρόταση του BeatBullying Greece στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού, προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και απαντά ταυτόχρονα στο λόγο για τον οποίο πολλές φορές τα παιδιά διστάζουν να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια. Συχνά οι έφηβοι θεωρούν ότι η παρέμβαση των ενηλίκων και αρμοδίων προσώπων (γονέων, δασκάλων, καθηγητών και άλλων) θα επιβαρύνει περισσότερο τη θέση τους, καθώς θα εξαγριώσει ακόμα περισσότερο τον δράστη του εκφοβισμού. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τα παιδιά μαθαίνουν να στηρίζουν, να συμβουλεύουν και να βοηθούν το ένα το άλλο. Σε σοβαρές περιπτώσεις εκφοβισμού, η ιστοσελίδα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης υποστήριξης από ειδικό ψυχολόγο.

Η ιστοσελίδα BeatBullying Greece απευθύνεται μόνο σε παιδιά και νέους έως 18 χρονών και είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.ένα άρθρο των πρωταγωνιστών.

Πηγή: protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου