Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Workshop Θεραπευτικής Κολύμβησης

Το τμήμα θεραπευτικής κολύμβησης, λειτουργεί στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης από το 1992, με εξειδικευμένους θεραπευτές στις πιο σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης. Στα 22 χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρίες, τα οποία ανταποκρίνονται με ευχαρίστηση στην εναλλακτική αυτή μορφή θεραπείας. Με την θεραπευτική κολύμβηση επιτυγχάνεται καλύτερη κιναισθησία των παιδιών, βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας, η χαλάρωση και η ψυχαγωγία του παιδιού μέσα στο νερό. Αρκετές φορές η κολύμβηση είναι ο μόνος τρόπος για ανεξάρτητη κίνηση σε παιδιά με αναπηρία. 

Η θεραπευτική κολύμβηση είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπευτικής προσέγγισης η οποία, εκτός των άλλων, συνδυάζει την ψυχαγωγία με την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτές τις αρχές ακολουθεί πιστά η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας θεραπευτικές υπηρεσίες στα παιδιά. 

Στηριζόμενη σε επιστημονικές μεθόδους όπως είναι η BOBATH & η HALLIWICK γίνεται προσπάθεια από την επιστημονική ομάδα ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι στην αποκατάσταση των παιδιών. 

Στο workshop θα παρουσιαστεί η μέθοδος, από το εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος και θα γίνει επίδειξη περιστατικών μέσα στο νερό. 

Μέσω της άνωσης, της υδροστατικής πίεσης, η κίνηση μέσα στο νερό γίνεται ευκολότερη. Με τη βοήθεια των χειρισμών από τα χέρια των θεραπευτών - κινήσεις στροφικές, κινήσεις επίπλευσης και προώθησης, επιτυγχάνονται οι προβλεπόμενοι στόχοι. Πολλά παιδιά στο συγκεκριμένο τμήμα καταφέρνουν να ορθοστατήσουν, να διατηρήσουν ομαλά την ισορροπία τους και να βαδίσουν μέσα στο νερό! 

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τους: 
Νικόλαο Σίνο, Basic NDT Bobath, Halliwick, Φυσικοθεραπευτή ΕΛΕΠΑΠ 
Μαρία Γρηγοροπούλου, Basic NDT Bobath, Baby Bobath, Φυσικοθεραπεύτρια ΕΛΕΠΑΠ 
Σταυρούλα Μαριδάκη, Basic NDT Bobath, Baby Bobath, Φυσικοθεραπεύτρια ΕΛΕΠΑΠ 

Το workshop απευθύνεται σε ιατρούς αποκατάστασης, γυμναστές, θεραπευτές, γονείς, εκπαιδευτικούς. 

Συμμετοχή: Δωρεάν - Θέσεις περιορισμένες 
 20 Νοεμβρίου 2014, 11:00 πμ - 15:00μμ

Πηγή: www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου