Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στα Δημοτικά Σχολεία

Στα 4.950.000 ευρώ θα φτάσουν τα χρήματα που έχει προγραμματιστεί να διατεθούν για το πρόγραμμα "Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία".

Το ποσό αυτό αφορά όλες τις Περιφέρειες ενώ ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος που παρουσιάζονται ακολούθως είναι και ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού των Δημοτικών Σχολείων. 

Πιο αναλυτικά, ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού όσων δημοτικών σχολείων εμφανίζουν την ανάγκη για υποστήριξη της ένταξης αλλοδαπών και μεταναστών μαθητών καθώς και μαθητών από μειονοτικές ομάδες (Ρομά, μουσουλμανόπαιδες) με εκπαιδευτικούς που δύνανται να υποστηρίξουν την υποδοχή και ένταξη των μικρών μαθητών στο ελληνικό σχολείο (οριζόντια παρέμβαση σε όλα τα δημοτικά σχολεία που εμφανίζουν σχετικούς πληθυσμούς μαθητών).

Επίσης, στους στόχους συγκαταλέγεται και η υποστήριξη του σχολείου και των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις Τάξεις Υποδοχής με στόχο τη διερεύνηση των γλωσσικών αναγκών των μαθητών και την αποτελεσματική οργάνωση των τμημάτων, τον προσδιορισμό των στόχων, τον προγραμματισμό της ύλης, την επιλογή των διδακτικών μεθόδων, του εκπαιδευτικού υλικού και την αξιολόγηση των επιδόσεων των μαθητών.

Επιπρόσθετα στόχος είναι και η υποστήριξη της συνεργασίας των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις Τάξεις Υποδοχής με τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις κανονικές τάξεις προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού τρόπους συνεργασίας. Στόχος είναι η συνεργασία εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων και η σύνδεση της διδασκαλίας που λαμβάνει χώρα στις Τάξεις Υποδοχής με το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθώς και δράσεις ενημέρωσης, προβολής, όπως και η αξιολόγηση του προγράμματος.

Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου