Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνταγή: Φλογέρες με τυρί

ΥΛΙΚΑ (για 15-18 κομμάτια)

300 γρ. φέτα, χονδροσπασμένη 
300 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο
300 γρ. γραβιέρα Νάξου, χονδροτριμμένη 
2 αβγά
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
½ πακέτο φύλλο κρούστας 
λίγο έ.π. ελαιόλαδο για την επάλειψη του φύλλου και του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά και τον δυόσμο. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 μακρόστενες λωρίδες πλάτους περίπου 10 εκ. Με ένα πινέλο λαδώνουμε την κάθε λωρίδα. Βάζουμε στην άκρη τους από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκια διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μην ξεχειλίσει η γέμιση, ακριβώς όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου