Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία δηλώνει παρόν

Γνωστό για την δράση του σχετική με διοργανώσεις σεμιναρίων και εργαστηρίων κινηματογράφου, το Story Doc οργάνωσε πέρσι εργαστήριο με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους στο ντοκιμαντέρ» στο οποίο συμμετείχαν νέοι από την Ελλάδα, την Αλγερία, τη Μάλτα, το Μαρόκο και την Παλαιστίνη. Αφού εξοικειώθηκαν με το είδος του ντοκιμαντέρ και την γραφή σεναρίου οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με την δημιουργία του φιλόδοξου και πολυσχιδούς σχεδίου «Η άγνωστη ζωή των άλλων», μια δουλειά από νέους της Ελλάδας και της Γερμανίας που αφορά την άγνωστη ζωή εθνικών, κοινωνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων στην Νότια Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική. Οι ταινίες παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε πέντε από αυτές τις χώρες και θα ταξιδέψουν μελλοντικά σε άλλα 47 κράτη.

Σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή, η Ελιάνα Περηφάνου και η Μαρία Σιδηροπούλου προσέγγισαν το θέμα αναπηρίας μέσω του ''ΘΕ.ΑΜ.Α'' (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία). Το ''ΘΕ.ΑΜ.Α'' είναι το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο της Ελλάδας που απαρτίζεται από ηθοποιούς με κινητικές αναπηρίες. Τα γυρίσματα του έγιναν κατά την διάρκεια των προβών αλλά και των παραστάσεων του θεατρικού έργου «Η ιστορία του ζωολογικού κήπου» του Eντουαρντ Αλμπι.Η παράσταση ανέβηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα σε σκηνοθεσία του Βασίλη Οικονόμου, δημιουργού και ιδρυτή του Θεάτρου Ατόμων με Αναπηρία (ΘΕ.ΑΜ.Α). Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύθηκαν ο Μιχάλης Ταμπούκας και ο Πάνος Ζουρνατζίδης. Η παράσταση θα συνεχίσει την πορεία της εντός και εκτός Αττικής το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Anna Lindh Foundation, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση καθώς και σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Γκέτε της Αθήνας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το υλικό των γυρισμάτων για το ντοκιμαντέρ «Η άγνωστη ζωή των άλλων» θα προβληθεί την Δευτέρα 7 Ιουλίου στο Goethe - Institut (Ομήρου 14-16) στις 6 μ.μ., το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου