Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σχολεία: Αλλαγές στο σύστημα των απουσιών εξετάζει το υπ. Παιδείας

Αλλαγές στο σύστημα των απουσιών εξετάσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλει φρένο στο... άδειασμα των σχολείων πριν την έναρξη των πανελλήνιων. Οι μαθητές κατά παράδοση μαζεύουν τις απουσίες τους για το τέλος της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις, διαβάζοντας από το σπίτι και το φροντιστήριο.

Εξαιτίας του φαινομένου, στελέχη του χώρου της εκπαίδευσης έχουν ήδη καταθέσει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, πρόταση σύμφωνα με την οποία οι 50 αδικαιολόγητες απουσίες να κατανεμηθούν ανά μήνα του συνολικού χρόνου, ώστε να μην μένουν όλες για το τέλος του σχολικού έτους. 

Επί παραδείγματι, στο 5ο Λύκειο Πετρούπολης από τους 42 μαθητές κάθε τμήματος της Γ' Λυκείου, στην τάξη βρίσκονται οι 14, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος». Σε σχολείο της Αργυρούπολης, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν μόνο πέντε άτομα σε μία τάξη. «Πάνω από το 50%, γύρω στο 70-80% των μαθητών», είναι το ποσοστό απουσίας το Μάιο κατά μέσο όρο, όπως αναφέρει καθηγητής κεντρικού σχολείου της Αθήνας στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου