Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σε αναζήτηση χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών στην Κομοτηνή

Το CTY εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές και τους προσφέρει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις εξαιρετικές τους ικανότητες

Σε συνεργασία με το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Αμερικανικό Κολλέγιο ‘Ανατόλια’ στη Θεσσαλονίκη φέρνει από την άνοιξη του 2014 στην Ελλάδα το CTY (Center for Τalented Youth – Κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά). Το CTY εντοπίζει χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές και τους προσφέρει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις εξαιρετικές τους ικανότητες.
Ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στα προγράμματά μας; Προτού βυθιστείτε σε έναν θαυμαστό νέο κόσμο γνώσης, υπάρχει ένα ακόμη βήμα. 

Στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε χαρισματικά και ταλαντούχα άτομα, επιλέγουμε τους μαθητές μας για το CTY από τις επιδόσεις τους μέσω του τεστ SCAT του πανεπιστημίου Johns Hokpins. Τo τεστ αυτό μπορεί να τα δώσει κανείς και ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το αν επιλέξει να εισαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του CTY, ώστε να δοκιμάσει τις γνώσεις και τις ικανότητές του, και περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Από το 1985, το Κέντρο για ταλαντούχα και χαρισματικά παιδιά εντοπίζει ταλαντούχους μαθητές από τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου με βάση το School and College Ability Test (SCAT). 

Τον Μάιο του 1996, το CTY αγόρασε όλα τα δικαιώματα για το SCAT από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Εξετάσεων (ETS) και ήρθε σε συμφωνία με την Prometric για τη μηχανοργάνωση του SCAT και για να γίνει αυτό διαθέσιμο στα εξεταστικά κέντρα. Έχει σχεδιαστεί για βαθμίδες ανώτερες της παρούσας τάξης του μαθητή και συγκρίνει τα αποτελέσματα μεταξύ μαθητών της ίδιας τάξης και εκείνων για τους οποίους οι ερωτήσεις αρχικά προορίζονταν. Προθεσμία εγγραφών για τις επικείμενες εξετάσεις στην Κομοτηνή: Δευτέρα 10-2-2014! Ενημερωθείτε για τα προγράμματα του CTY Greece στο www.cty-greece.gr.

Πηγή: xronos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου