Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικό περιοδικό... από εφήβους

Μαθητές από την Ιταλία και την Ισπανία έγιναν εδώ και τρία χρόνια έφηβοι μαθητές από την Επανομή, που κατάφεραν να αναδείξουν το ηλεκτρονικό σχολικό τους περιοδικό στην πρώτη θέση.

Οι μαθητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1035 καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από σχολεία της Ελλάδας που συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

Το "Μεσογειακό Σχολικό Περιοδικό" (Mediterranean School Magazine), που "κυκλοφορεί" στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. ms-mag.eu, "μιλάει" αγγλικά και υπεύθυνοι ύλης του είναι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Επανομής, του σχολείου Liceo Eleonora De Arborea από την Ιταλία και του Irungo La Salle από την Ισπανία.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με τη συμμετοχή των τριών σχολείων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning. Το ηλεκτρονικό περιοδικό, που έχει συγκεκριμένες διδακτικές στα μαθήματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής, συγκέντρωσε στο διαγωνισμό την υψηλότερη βαθμολογία (360 μονάδες από τις 360). Παράλληλα, αξιολογήθηκε ιδιαίτερα υψηλά για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, τη χρήση των εργαλείων της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, την ενίσχυση της συνεργατικής μάθησης, την απόκτηση γνώσεων πέραν των σχολικών εγχειριδίων, την προώθηση της συμμετοχής των μαθητών και την ανάπτυξη θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα.

Στη θεματολογία του περιοδικού περιλαμβάνονται θέματα πολιτισμού, τέχνης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχαίων μνημείων και έργων τέχνης, σχολική ειδησεογραφία, αθλητικά ρεπορτάζ, παρουσιάσεις αθλητών και διάσημων σπορ, άρθρα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορές στη μουσική, το χορό, τη μόδα, τον κινηματογράφο, αλλά και σελίδες διασκέδασης και ψυχαγωγίας με κουίζ, σταυρόλεξα και έργα τέχνης μαθητών.

Καθοδηγητές της προσπάθειας από ελληνικής πλευράς ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Πάσσα και ο καθηγητής Πληροφορικής Δημήτρης Τσιόπτσιας, αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού δυναμικού του Γυμνασίου Επανομής.

Η βράβευση του έργου θα πραγματοποιηθεί, στις 29 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα "Jacqeline De Romilly" του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου