Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

(16th INTERNATIONAL YOUTH BAND FESTIVAL)
Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης, 
22 έως 25 Αυγούστου 2013

Το πιο μουσικό καλοκαιρινό ραντεβού της Ελλάδας και της Ευρώπης!
Καλωσορίσατε στο πιο μουσικό, το πιο χαρούμενο, το πιο νεανικό ετήσιο ραντεβού της Ελλάδας και της Ευρώπης. Άλλο ένα καλοκαίρι, άλλη μία χρονιά προστίθεται στην επιτυχημένη πορεία ενός μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών! Ένα Φεστιβάλ συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, με τον δήμο μας, με την τέχνη της μουσικής!

Η πορεία και το επίπεδο του Φεστιβάλ μας είναι πλέον γνωστά σε όλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο, σπουδαίοι μουσικοί και σχήματα μας τιμούν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους. 

Οι άνθρωποι του 16ου φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ, αλλά και η διοίκηση του Δήμου, όλοι μαζί, έχουμε αποδείξει ότι και σε καιρούς δύσκολους και σε καιρούς κρίσης, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η ανάταση που η τέχνη και ιδιαίτερα η μουσική φέρνει, συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην κοινή προσπάθεια όλων μας για την υπέρβαση των δυσκολιών.

Όπως οι περισσότεροι από εσάς θυμούνται, το Διεθνές Φεστιβάλ ξεκίνησε με τη χαρακτηριστική φράση "Η μουσική μας ενώνει". Πολύ σύντομα, μέσα από τη μουσική, ενωθήκαμε με σημαντικές αξίες και ιδέες. Τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα προσπαθήσουμε να ευαισθητόποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, γιατί:

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Βοηθός και συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή σε όλη τη διάρκεια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα είναι η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση GREENPEACE 
Η σημαντική παρουσία του Φεστιβάλ στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, που υπογραμμίστηκε με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA - Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE - Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών), μας ενθαρρύνει και μας παροτρύνει να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Με αυτό το γνώμονα έχουμε τη χαρά φέτος να φιλοξενούμε πάνω από 500 μουσικούς

Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχήματα:
Ορχήστρα Πνευστών Totkomlos, ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων
Ορχήστρα πνευστών ¨ Lovech ¨ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας 
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας
Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα

Οι τελετές έναρξης και λήξης αποτελούν πλέον, το πιο ισχυρό "σήμα κατατεθέν" του Φεστιβάλ. Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι που δουλεύουν για τις δύο αυτές βραδιές, αλλά και όσοι συμμετέχουν, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για νας μας δώσουν κάθε φορά το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος η έναρξη των εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 και ώρα 21.00 στο αύλιο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη.

Η τελετή λήξης θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 25 Αυγούστου 2013 και ώρα 21.00.

Την Κυριακή στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛπραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ. ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μίλτος Πολυχρονίδης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ 
Τηλ. 6979 777 041, 2310 798 698, email: cultural@youthbandfestival.gr
www.youthbandfestival.gr fb InternationalYouthBandFestival


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου