Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α’τάξη δημοτικού για το έτος 2013-14

Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2007. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 3 Ιουνίου (στα περισσότερα σχολεία)
Για την εγγραφή των παιδιών στην Α’ τάξη κατά το σχολικό έτος 2013-2014 απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Πιστοποιητικό γέννησης του τελευταίου τριμήνου
2. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας
3. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης
4. Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης
5. Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης. Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης – Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία μας έχουν κάνει γνωστό ότι: «Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από Καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να συνίσταται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο».
6. Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας του παιδιού (Συμβόλαιο σπιτιούεπικυρωμένο από την εφορία ή πρωτότυπος λογαριασμός ΔΕΗ, υποχρεωτικά στο όνομα του γονιού)
7. Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείο. Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτησ προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνε ιδεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης 26, της παρ.4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010(ΦΕΚ87Α).

Πηγή: modernmoms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου