Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

2ο Συνέδριο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση»

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων οργανώνει Συνέδριο με θέμα «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 29/11/2013, Σάββατο 30/11/2013 και Κυριακή 1/12/2013 στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλου (Προπύλαια) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κεντρικός στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθεί η σχέση Βιολογίας και σύγχρονης εκπαίδευσης, να αναδειχτεί ο ρόλος και η σημασία των Βιολογικών επιστημών στο σύγχρονο σκηνικό και να προταθούν ποικίλες διδακτικές προσεγγίσεις για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία και μάθηση των γνωστικών πεδίων των Βιοεπιστημών στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα μετέχουν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, ερευνητές και εκπαιδευτικοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο των βιολογικών επιστημών και της εκπαίδευσης.

Το συνέδριο οργανώνεται γύρω από εισηγήσεις, οργανωμένες συζητήσεις «οι μαθητές ρωτάνε τους ερευνητές» και ποικίλα εργαστήρια μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις των Βιολογικών επιστημών και να εμπλακούν σε ενεργές βιωματικές δραστηριότητες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
Υποβολή των εργασιών: 15/9/2013
Απαντήσεις από τους κριτές: 1/10/2013
Ανάρτηση του προγράμματος: 25/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου