Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Θερινά Σχολεία (Summer Schools) στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, 1-12 Ιουλίου 2013



Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, δύο Θερινά Σχολεία (Summer Schools) στην αγγλική γλώσσα από 1 έως 12 Ιουλίου 2013.

Εθνικισμός, θρησκεία και βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, 1-12 Ιουλίου 2013

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, το Peace Research Institute Oslo (PRIO) της Κύπρου και με την υποστήριξη του LSEE, προσφέρει ένα εντατικό Θερινό σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους Σχολών Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας, Ανθρωπολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Δικαίου, Δημοσιογραφίας και άλλων συναφών κλάδων.

Γενικό θέμα του θερινού σχολείου αποτελεί ο Εθνικισμός, η Θρησκεία και η Βία στην ΝΑ Ευρώπη επικεντρώνοντας την προσοχή στη μελέτη για τη βία. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθούν και περιηγήσεις σε μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος στην Θεσσαλονίκη σχετικά με το αντικείμενο μελέτης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 550 ευρώ ενώ διατίθενται υποτροφίες για συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών. Αναλυτικά σχετικά με τις εκπτώσεις και τους τρόπους πληρωμής ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου www.ihu.edu.gr

Αρχαία τεχνολογία και τέχνες, 1-12 Ιουλίου 2013

Το Θερινό Σχολείο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με αντικείμενο την αρχαία τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα μελέτης ποικίλων τεχνολογικών επιτευγμάτων των αρχαίων πολιτισμών –κυρίως της αρχαίας Ελλάδας– προβάλλοντας το υψηλό τους τεχνολογικό επίπεδο.

Το σεμινάριο, εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους των σχολών Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Μουσειολογίας, Συντήρησης, Τουριστικής Αξιοποίησης, Πολιτικών και Θετικών Επιστήμων. Δεκτές γίνονται και αιτήσεις από ανθρώπους που επιδεικνύουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και τις αρχαίες τεχνολογίες.

Τα δίδακτρα για το σεμινάριο, διάρκειας 2 εβδομάδων, ανέρχονται στο ποσό των 665€. Τα επιπλέον δίδακτρα για ενδεχόμενη 3η εβδομάδα εκπαίδευσης σε ανασκαφή, μουσείο ή εργαστήριο ανέρχονται στο ποσό των 135€. Διατίθενται υποτροφίες για συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών. Αναλυτικά σχετικά με εκπτώσεις και τρόπους πληρωμής ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου www.ihu.edu.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο Θερινά Σχολεία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Κ. Καραΐσκου στο k.karaiskou@ihu.edu.gr ή τηλεφωνήστε στο 0030-2310 807529.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου